Sekiz Türk'ün öldürülmesinde rol alan 'Nazi gelini' çok üzgünmüş

Almanya’da 2000-2007 arasında 8 Türk’ün öldürülmesinde rol alan Zschäpe özür diledi.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

Almanya’da sekizi Türkiye asıllı 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında 2.5 yıldır sessizliğini koruyan baş sanık Beate Zschäpe ilk kez ifade verdi. Münih Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada avukatının okuduğu 53 sayfalık ifadesinde Zschäpe, suç ortağı olmadığını ileri sürse de cinayetlere engel olamadığı için “Tüm kurbanlar ve ailelerinden içtenlikle özür diliyorum” dedi.

 

Polise gitmekten korkmuş

Almanya’da şok etkisi yaratan “dönerci cinayetlerini” işleyen Neo-Nazi yapılanmanın hayatta kalan tek üyesi olduğu söylenen Zschäpe, Kasım 2011’de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunan NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın işlediği ilk üç cinayetten “sonradan haberdar olduğunu” savundu. “Bir insanın yaşamına hiçbir değer vermeyen iki kişiyle yaşadığımı o zaman idrak ettim” diyen Zschäpe, olanlardan tiksindiğini ancak mali ve duygusal olarak iki adama bağımlı olduğunu, suç ortaklığından hapse gireceği ya da öldürüleceği korkusuyla polise gitmediğini ileri sürdü.

Zschäpe ifadesinde, 2000 ve 2007 yılları arasında biri Yunan 9 göçmenin yanı sıra öldürülen polise ilişkin de bilgi verdi. Mundlos ve Böhnhardt’ın kendi silahlarından memnun olmadığını, polis memuru Michele Kiesewetter’ı görev silahları için öldürmek istediklerini belirtti. Zschäpe, intihar ettikleri öne sürülen Mundlos ve Böhnhardt’ın ölümünün ardından hücre evini ateşe vererek polise teslim olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler