Sel felaketinin ardından

Çatalca'daki selde kaybolan 65 yaşındaki Gülseren Dursun'un cesedine ulaşıldı. Küçükçekmece'de ise yaşanan selde evleri zarar gören yurttaşlara para yardımı yapıldı.

Yayınlanma: 16.09.2009 - 15:38
Abone Ol google-news

Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan, yaptığı açıklamada, bugün yapılan aramalar sırasında Büyükçekmece Gölü'nde Tepecik Menekşe Köprüsü yakınlarında Gülseren Dursun'un cesedine ulaşıldığını söyledi.

Ayhan, bölgelerinde kayıp olan ve hala bulunamayan Ceyda Gider'in (8) bulunması için yürütülen çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.

Necati Topkaya toprağa verildi

İstanbul'daki selde hayatını kaybeden ve yanlış teşhis sonucu Gaziantep'te toprağa verilen Necati Topkaya'nın cenazesi, İstanbul'da tekrar toprağa verildi.

İstanbul ve çevresinde yaşanan selde hayatını kaybedenler arasında yer alan ve yakınlarının başvurusu üzerine cenazelerinin karıştırıldığı anlaşıldıktan sonra gömüldüğü Gaziantep'teki Asri Mezarlık'tan çıkartılarak tekrar İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilen Topkaya'nın cenazesi, burada ailesi tarafından teslim alındı.

Topkaya'nın cenazesi, Bağcılar Allah-u Ekber Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Mağdurlara para yardımı yapıldı

Küçükçekmece'de yaşanan selde evleri zarar gören yurttaşlara para yardımı yapıldı.
Küçükçekmece Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardım çekinin Atatürk Mahallesi'nde dağıtımı sırasında konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, yardımın, yapılan ilk tespit çalışmalarında evleri zarar gördüğü belirlenen yurttaşlara yönelik olduğunu söyledi.

Öztürk, yapılan tespitlere göre Küçükçekmece'de 800 ev ve 305 iş yerinin zarar gördüğünü belirterek, ''Biz bu zarar gören konutlara yönelik Sosyal Yardımlaşma Vakfımız aracılığı ile 1000 TL'ye kadar para yardımı yapıyoruz. Zararın durumuna göre bu miktar düşebiliyor. Bu rakam hasar tespit raporlarına göre belirlenen bir rakamdır. Bayram öncesi belediye başkanımızla birlikte bizzat yurttaşımıza bu yardımı dağıtıyoruz'' dedi.

Selden zarar gören yurttaşların sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini ve yapacak işlerinin çok fazla olduğunu belirtti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da bölgede enkaz kaldırma çalışması, sıcak yemek dağıtımı ve aşılama çalışmasının devam ettiğini belirterek, tahrip olan eşyaların bölgeden çıkarıldığını ifade etti.

Selden zarar gören yurttaşların yaralarının sarılması için ''Kardeş Aile Projesi'' başlattıklarını hatırlatan Yeniay, hayırsever yurttaşların projeye katılmak ve maddi yardım yapabilmek için Küçükçekmece Belediyesi'ne başvurması gerektiğini dile getirdi.
Yeniay, çevredeki ilçe belediyelerinden de çalışmalar kapsamında destek aldıklarını belirterek, ''Bölgede mağdur olan aile sayısı 1000'in üzerinde ve her birinden bir kamyondan fazla eşya çıkmakta. Bir evin tabanından birkaç kamyon çamur çıkıyor. Kokuşmalar başladı. Bunların kısa sürede çıkarılması lazım. Dağıtılan yardım bir bayram harçlığı mahiyetinde ve önümüzdeki günlerde yardımlar devam edecek'' diye konuştu.


5 milyon TL gönderdilecek

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'da sel felaketinden etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İstanbul Valiliği emrine 5 milyon TL gönderilmesi talimatı verdi. Başbakan Erdoğan daha önce de 2 milyon TL gönderilmesi talimatı vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler