Semra Özal’ın damat korkusu

MİT’in, faili meçhullerle ilgili davaya yolladığı eski Kontr Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün 1995 yılında kurum içinde alınan ifadesinde çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.11.2014 - 23:33
Abone Ol google-news

MİT tarafından Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler dava dosyasına gönderilen eski Özel İstihbarat Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün ilginç ifadeleri ortaya çıktı. 24 Şubat 1995’te MİT Müsteşarlığı Teftiş ve Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan “İnceleme Raporu”nda Mehmet Eymür’ün kurum içerisinde alınan ifadesinde, MİT’te etkin görevlerde yer alan Hiram Abas’ın Alaattin Çakıçı ile birlikte Beyrut’ta Ermenileri öldürdüğünü belirtti. Çakıcı ile ilgili de, “Atina’da Agop Agopyan’ı bu öldürdü ve Beyrut’ta Hiram Bey ile Ermenileri öldürmüş” dedi.

T24 haber portalında yer alan habere göre, Eymür ifadesinde MİT’in yutdışındaki bazı operasyonları hakkında bilgi verdi. Eymür, PKK, DEV-SOL ve ASALA’ya yönelik MİT operasyonları ile ilgili teşkilatın Alaattin Çakıcı ile temas kurduğunu belirterek, “Gerek Ermeni- ASALA faaliyetleri sırasında, gerekse PKK faaliyetleri ile ilgili yurt dışı çalışmalarda ihtiyacımız vardı. Normal adamlara yaptırmak mümkün değil. Vurucu kırıcı adamlara ihtiyacımız var” dedi. Eymür, daveti üzerine gittiği eski cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın, “kızı Zeynep Özal’ın etrafı Ermeni dolu bir davulcuya kapılmasından” yakındığını kaydederek, “Acaba Ermenilerle bir tertip içine mi giriyoruz” diye sorduğunu ve istihbarat istediğini aktardı ve Özal’a “Kızınızı çekmeniz lazım bu muhitten” dediğini söyledi.

Devlet üstü güç

Eymür ifadesinde Türkiye’nin en eski kabadayı ve suç baronlarından biri olan Dündar Kılıç’a da yer verdi. Eymür, Kılıç ile münasebetinin bir sorgu sırasında olduğunu belirterek, “O zaman Mardin’deydim. Genelkurmay’da bir toplantı yapılmış. Dündar Kılıç ile ilgili teşkilata görev verilmiş. Bu görev de bana verildi. Devlet başa çıkamıyordu. Cumhurbaşkanlığı İstanbul 1. Ordu’ya haber veriyor,
bulamıyor. Polis bulamıyor, devlet üstü bir güçtü” dedi.

Servis hızlı yapılmadı diye

Eymür, davanın sanıklarından olan emekli Yarbay Korkut Eken ile ilgili, “Benim çocuğum bile bundan daha akıllı. İki gün Alattin Çakıcı ile gezdi, bilmem kim ile gezdi. Gölbaşı’na gidiyor, restorana oturuyor. ‘Servis hızlı yapılmadı’ diye tabancayı çıkarıp havadan ateş ediyor. Garsonlar geliyor, elini öpüyor. Çıkarken para almıyor. Bunlar ters işler, bunları devletin Yarbay’ı yapıyor” dedi. Eken ile ilgili “kimin yanındaysa onu sahiplenir” tespitini yapan Eymür, “Hatta amiyane tabirle, ‘köpek bile eski sahibine havlamaz’. Ama bu bize biraz fazla havlamaya başladı. Çok yanlış işlere girdiğini
biliyorum. Uyuşturucu kaçakçılarıyla bir tane Oran’da ev almış. Kolombiyalı bir hostes ile yaşıyormuş. Kadın uyuşturucu kuryeliği yapıyor. Bir hırs bastı herhalde, büyük paralar dönüyormuş” diye konuştu.

Başlı başına teşkilat

Eymür ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili ise “Ben daha önce tanımam Yeşil’i. Geçen yıl Eylül ayında İç istihbarattan (ismini vermeyim) Yeşil isimli kişinin Elazığ’ın elemanı olduğu, ihale usulü işler yapacağını, çok becerikli olduğunu bildiren bir rapor verdi. Ben de ‘gelsin görüşelim’ dedim.
Ankara’da sorgu yeri bile varmış, adam başlı başına teşkilat” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler