Sen misin Davutoğlu'na önlük giydiren?

Konya’da CHP il binasına asılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilkokul önlüklü olarak resmedildiği pankart nedeniyle Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 25.06.2015 - 12:13
Abone Ol google-news



CHP Gençlik Kolları 23 Nisan’da, ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nedeniyle il başkanlığı binasının ön cephesine, Davutoğlu’nun ilkokul önlüklü olarak makam koltuğunda otururken karikatürize edilmiş resminin bulunduğu bir pankart asmıştı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, üzerinde ’23 Nisan koltuğuna küçükler oturur. Sayın hemşerimizin 23 Nisan Başbakanlığını kutluyoruz’ yazılı pankartı niçin astıklarını şöyle açıklamıştı: “Bizim en çok karşılaştığımız eleştirilerden biri Başbakan’ın kendi koltuğuna kendi hakim olmadığı. Üst bir akıl tarafından yönlendirildiği. Bu açıkça saraydaki şahsiyeti işaret eden bir söylem. Saraydaki şahsiyetin Ahmet Davutoğlu’nu kullandığı ve yönlendirdiği yönünde eleştiri alıyoruz. Konyalı hemşehrileri de bunu söylüyor.”

Söz konusu pankart asılmasından yaklaşık yarım saat sonra polisin müdahalesi sonucu indirilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Başbakana hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Killik’in de ifadesi alınmıştı.

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame kabul edildi. 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada Gençosman Killik, üç aydan iki yıla kadar hapis ve süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden yoksun bırakma istemiyle yargılanacak.
‘Röportaj aleyhime delil olarak kullanıldı’

Hakkında açılan davaya ilişkin soruları yanıtlayan  Killik, “Pankartın asılmasıyla ilgili basına verdiğim röportaj, hakkımda delil olarak kullanılıp dava açıldı. Biz bu pankartı hazırlayarak, sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, ‘yönlendirme Başbakan’ olma şeklinde hemşehrisi olarak bir mesaj vermek istedik” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler