Şengül: Raporu Kılıçdaroğlu'na ileteceğim

CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin de karıştığı yolsuzluk iddialarını ortaya atmasının ardından istifa eden CHP Eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, konuyla ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, kendisinden bir rapor istendiğini, o raporu da birkaç gün içinde Kılıçdaroğlu'na ileteceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.08.2011 - 12:07
Abone Ol google-news

Şengül, Mülkiyeliler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Kendisinin CHP Ankara İl Başkanlığı görevine başlarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden il başkanlığı görevinin yanında, 'Melih Gökçek düzenine' karşı mücadele etmek konusunda da görevlendirdiğini ifade eden Şengül, ancak bu süreçte kendi partilerine üye bazı yöneticilerin, bazı karar vericilerin de önlerine çıktığını belirtti. "Bir söz vardır; kendileri cam evlerde oturanlar başkalarının evine taş atamazlar. O nedenle biz önce kendi evimizde temizlik istiyoruz" diyen Şengül, "Onun için ben eleştiriye kendi evimden başladım. Şimdi oradan aldığım güçle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ve A Takımına buradan taş atıyorum, çünkü temiz bir yerden siyaset yapıyoruz" dedi.
 

"İmar işlerinden sorumlu meclis üyesinin 83 adet mülkü var"

Ankara'da gerçek plan yapma, karar verme yetkisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu vurgulayan Şengül, özellikle Çayyolu, Alacaatlı ve Ümitköy eksenindeki bölgenin Ankara'nın en büyük rant alanı haline geldiğini belirtti. Ankara'nın Anayasası olarak nitelediği "2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı"na göre buraların düşük yoğunluklu konut alanları olarak tespit edildiğini, "Anayasa"ya göre burada yoğunlukların artırılamayacağını savunan Şengül, arazinin yüzde 40'ı için inşaat olarak kullanma hakkı verilmişken, bu hakların 2,5 katına çıkarıldığını kaydetti. Şengül, bu alanlarda "Gökçek ve A Takımı" aracılığı ile konut artışlarının sağlandığını belirterek, 'Gökçek'in A takımından' üç kişinin sahip olduğu mülklerin yer aldığı belgeleri gösterdi. Şengül, "İsimleri sildik, savcılara bunları teslim etmeye hazırız. (İmar işlerinden sorumlu belediye meclis üyeliği yapmış) Bir kişinin toplam kendisine ait 63, çocuklarıyla birlikte 83 tane ve de rastlantı olarak tam da bu gelişme alanlarında mülkü olur mu? Olur da onun adı başka bir şey olur" dedi. Savcıları göreve çağıran Şengül, bu isimlerin de kendilerine, Büyükşehir Belediyesi içinden ihbar edildiğini belirtti.
 

Başbakan'ı göreve çağırdı

Başbakan Erdoğan'ın, "CHP pisliğini temizlesin, CHP temizlemezse devletin bu işi yapacak kurumları vardır" sözlerine de cevap veren Şengül, "Üslubu bir kenara bırakıyorum, Başbakan'a bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Ama kendisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi konusunda da aynı duyarlılığı göstermeye davet ediyorum" dedi.

Yolsuzluğa ilişkin görevlendirilecek savcı ve müfettişlerin soruşma için Yenimahalle Belediyesinde 1-2 gün, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ise 1-2 yıl harcayacaklarını belirten Şengül, Başbakan'a seslenerek; "Lütfen göreviniz yapın, yiğitlik televizyondan konuşurken değil, rant çevreleri sizi tehdit ederken burada konuşurken olur" dedi.
 

"Gerekli belgeleri teslim edeceğim"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şengül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine; "Genel Merkezimizden, Genel Başkanımız tarafından bir soruşturma, araştırma başlatıldı. Benden de ilgili Genel Başkan Yardımcımız, elimdeki bilgileri, belgeleri iletmemi istedi. Bu konuda çok hızlı davranılıp, gerekli kararların kamuoyuyla paylaşılacağı söylendi" dedi.

Parti disiplininin ne olduğunu bilen biri olduğunu söyleyen Şengül, "Konuştuğum noktada da parti tüzüğüne göre, partinin saygınlığını korumak için konuştum. Bana bir araştırmanın içeride başlatıldığını söyledikleri noktadan itibaren bir üst yönetici hakkında konuşmak istemiyorum, gerekli belgeleri teslim edeceğim. Daha üst yetkililerin karar vermesi gereken bir durumla karşı karşıyayız. Ben nerede parti disiplinin bozulacağını bilen biriyim. O disiplini bozduğumda daha üst çıkarlar olması gerekir, o üst çıkarlar oluşmuştu, onun için partinin genel anlayışının dışına çıkarak açıklamalar yaptım. Bugün o gerekçem yok. Çünkü partim benden bir rapor istedi, savunma değil, rapor istedi. O raporu kendilerine birkaç gün içinde ileteceğim. Ondan sonra da gerçekten parti mekanizmalarının çalışmasını bekleyeceğim" dedi.
 

"Yoruldum"

Şengül, üst düzey bir partili aracılığıyla gelen işadamı ile yaptığı görüşmeyi kayda aldığı yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine de, "Yoruldum, artık bu konuları konuşmak istemiyorum. Raporumu partiye vereceğim" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler