"Şerefli Ordu mensuplarını kirli işlerini kapatmak için kullanma"

“O insanların masum olduğunu biliyordunuz ama millete 'darbecileri temizliyoruz' dediniz. Bu kumpasın içinde siz varsınız. Hadi bu mağduriyete uğrayanları serbest bırak. Şerefli ordu mensuplarını senin kirli ve pis işlerini kapatma aracı olarak kullanma."

Yayınlanma: 30.12.2013 - 13:02
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ordu üzerinden yüklendi ve “O insanların masum olduğunu biliyordunuz ama millete 'darbecileri temizliyoruz' dediniz. Bu kumpasın içinde siz varsınız. Hadi bu mağduriyete uğrayanları serbest bırak. Şerefli ordu mensuplarını senin kirli ve pis işlerini kapatma aracı olarak kullanma diye tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de bir soygun ekonomisi kurduğunu belirterek, “Türkiye'de açık bir şekilde yürütme krizi yaşanıyor. Çok boyutlu, çok derin bir yürütme krizi vardır. Bunun başında Erdoğan ve zihniyeti vardır. Bu soygun çetesi, bölücülük, yolsuzluk çetesi 11 yıldır kurduğu bu yapıyı muhafaza etmek için her şeyi kullandı. Yolsuzlukta adı geçen bu insanlar Başbakan'a göre masum. Sen bu bakanları niye görevden aldın çık bunu açıkla. Demek ki, sende ortaksın bu işe. Mahkemenin tutukladığı insanlara 'masum' diyor. Ne gerek var o zaman mahkemeye. Biz kimsenin suçlu olduğuna karar vermiyoruz. Ama mahkeme ve yargı süreci devam etsin, kara parayı aklayanlar ortaya çıksın, rant çeteleri ortaya çıksın, bu millet asrın yolsuzluğunu görsün. Kim yolsuzluğa karışmışsa cezalarını çekmelidir. Paralel devlet varsa, illegal örgütlenme varsa bunların başı sensin. Birilerini suçlayarak sorumluluğu üstünden mi atacaksın, bunları göreve getiren sen değil misin?

Başbakan'ın güvenemediği yargıya vatandaşlar nasıl güveneceğini dile getiren Vural, Erdoğan'ın Danıştay'ın Adli Kolluk Yönetmeliği ile ilgili verdiği kararı yerden yere vurduğunu söyledi.

BAŞBAKANA TEPKİ

Vural sözlerini şöyle sürdürdü: “O insanların masum olduğunu biliyordunuz ama millete 'darbecileri temizliyoruz' dediniz. Bu kumpasın içinde siz varsınız. Hadi bu mağduriyete uğrayanları serbest bırak. Şerefli ordu mensuplarını senin kirli ve pis işlerini kapatma aracı olarak kullanma.
Başbakan Erdoğan'ın HSYK'yı değiştirmekle hata yaptığı yönündeki açıklamalarına da değinen Vural, “Asıl hata sensin. Bu ülkenin başındaki en büyük komplo Recep Tayyip Erdoğan'dırö dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler