Server Tanilli'yi anıyoruz

Sosyoloji, siyaset bilimi ve Anayasa hocası, Aydınlanma bilgesi, yazarımız Prof. Dr. Server Tanilli’yi ölümünün 5. yılında anıyoruz.

Yayınlanma: 28.11.2016 - 22:41
Abone Ol google-news

Sosyoloji, siyaset bilimi ve Anayasa hocası, Aydınlanma bilgesi, yazarımız Prof. Dr. Server Tanilli’yi ölümünün 5. yılında anıyoruz. 7 Nisan 1978 yılında hain saldırı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum edilen, yılmadan mücadelesine devam eden “Uygarlık Tarihi” adlı eseri üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan Prof. Tanilli için bugün saat 10.00’da Karacaahmet Mezarlığı 3 No’lu Ada’daki mezarı başında bir anma töreni düzenlenecek. Törene Tanilli’nin ailesi ve sevenleri katılacak. Prof. Dr. Server Tanilli ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Bülent Tanör için bugün saat 13.30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi’nde yapılması planlanan “Prof. Bülent Tanör ve Prof. Server Tanilli Anma Paneli”nin ise ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Aile, toplantının yapılacağı tarihin önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi.

Tanilli kimdir?

1980’den önce Türkiye’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda “Uygarlık Tarihi” dersi veren Prof. Dr. Tanilli, 7 Nisan 1978’de saat 21.30 sıralarında evine giderken, Suadiye’de silahlı saldırıya uğradı. Bir otomobilden yakın mesafeden üzerine ateş açılan Tanilli, göğsünden ağır yaralandı, felç oldu. Fransa’ya gidip uzun yıllar Strazburg Üniversitesi’nde çalışan Tanilli, 2000 yılında yurda dönüş yaptı ve Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yayımlanmaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler