'Seyfülislam Kaddafi önce Libya'da yargılanmalı'

Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'nin Adalet Bakanı Muhammed El Alagi, Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) önce kendi ülkesinde yargılanması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 31.10.2011 - 15:59
Abone Ol google-news

Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'nin Adalet Bakanı Muhammed El Alagi, Reuters'a yaptığı açıklamada, Libya'da yargının normal şekilde işlediğini ve kaçak durumundaki Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın öncelikle ülkesinde yargılanması gerektiğini belirterek, oğul Kaddafi'nin gerekirse daha sonra uluslararası adli organlara teslim edilebileceğini kaydetti. Seyfülislam'ın UCM tarafından yargılanmasının, yaptıklarını tüm dünyaya göstermek için fırsat teşkil edeceğini ifade eden Alagi, adli sürecin Seyfülislam'ın yakalanacağı yere bağlı olarak gelişeceğini belirterek, ''Libya'da yakalanırsa onu biz tutuklayacağız. Ülke dışında yakanırsa ise UCM tutuklayacak'' dedi.

Alagi, Seyfülislam'ın yakalandıktan sonra ''adam öldürme, hırsızlık ve yolsuzluk'' suçlarından yargılanacağını söyledi. Oğul Kaddafi'nin sonunun babası gibi olmasını arzu etmediğini de belirten UGK adalet bakanı, Seyfülislam'ın yakalanması sırasında bir çatışma çıkması halinde ise her şeyin yaşanma olasılığı bulunduğunu kaydetti.

Alagi, Seyfülislam'ın çapraz ateş altında kalması durumunda kurtulmasının mümkün olmayabileceğini, tutuklanırsa güvende olacağına inandığını da sözlerine ekledi. UCM, Muammer Kaddafi'nin yanı sıra oğlu Seyfülislam ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan tutuklama emri çıkarmıştı. UGK'nin önde gelen askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Seyfülislam ve Essenusi'nin UCM'ye teslim olmayı istedikleri bildirilmiş; mahkeme de Seyfülislam'la dolaylı temas halinde olduğunu açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler