Seyit Ali Ak'ın cenazesi toprağa verildi

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında vefat eden fotoğraf tarihçisi Seyit Ali Ak'ın cenazesi toprağa verildi. Ak için düzenlenen cenaze törenine , Ak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çeşitli fotoğraf dernek ve kulüpleri üyeleri ile üniversitelerin fotoğrafçılık bölümlerinden birçok kişi katıldı.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 13:05
Abone Ol google-news

Fotoğraf tarihçisi Seyit Ali Ak'ın cenazesi toprağa verildi. Ak için Teşvikiye Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Ak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çeşitli fotoğraf dernek ve kulüpleri üyeleri ile üniversitelerin fotoğrafçılık bölümlerinden birçok kişi katıldı. Eski milletvekili ve iş adamı Jefi Kamhi de törende hazır bulundu.

Ak'ın arkadaşı olan İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Bayhan, ''Fotoğraf tarihi araştırmacısı olarak Türkiye'deki önemli 3 kişiden birisi'' olarak tanımladığı Ak'ın, gecesini gündüzüne katarak araştırma yaptığını söyledi.

Bayhan, araştırmalarıyla ilgili karşılık beklemeden yayınlar hazırlayan Ak hakkında, ''Özellikle Cumhuriyet sonrası fotoğraf tarihimize ışık tutanlardan birisiydi'' diye konuştu.
Seyit Ali Ak'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kulaksız Mezarlığı'na defnedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler