Şeytanın zaferi

Adolf Hitler’i iktidara taşıyan olayları tüm gerçekliğiyle yansıtan dram, şeytanın zaferi için gereken tek şey insanların hiçbir şey yapmamasıdır iletisini veriyor.

Yayınlanma: 19.12.2013 - 16:48
Abone Ol google-news

1899’da Avusturya’da babası onu dövdüğü için Adolf Hitler çocuk yaşta babasını zehirler. 1907’de Viyana’ya sanat okumak için gider ama yeteneği olmadığını ayrımsar. Yahudi düşmanlığı gittikçe tırmanmaktadır. 1. Dünya Savaşı başlayınca Adolf cepheye er olarak gider. Savaş bitince Almanya teslim olur ama Adolf bunu bir son değil yeni bir başlangıç olarak görmektedir.

Hitler’e göre Almanya ancak Yahudilerden arındırıldıktan sonra saf bir ülke olacaktır. Konuşmalarıyla halkı coşturan Adolf, Ulusal Sosyalist Partisi’nin başkanı olur. Almanya, alevlenen baskı ve korkuyla kendini tek bir adamın, Hitler’in faşist yönetimine bırakır.

Güçlü bir oyuncu kadrosunun yer aldığı tarihi dram, Adolf Hitler’in yükselme öyküsünü başarıyla anlatıyor. Yaşamını yeni yitiren efsanevi İngiliz oyuncu Peter O’Toole, General Hindenburg rolüyle karşımızda.

Hitler: The Rise of Evil (Hitler: Kötülüğün Yükselişi) Yönetmen: Christian Duguay Oyuncular: Robert Carlyle, Stockard Channing, Jena Malone, Julianna Marguiles, Matthew Modine, Liev Schreiber, Peter Stormare / 2003, 180 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon