Sıcaklık artmaya devam ediyor

Sıcaklar artmaya devam ediyor. Sıcaklar Doğu Anadolu'nun doğusunda bugün 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 05:55
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak), Artvin, Bingöl, Batman ve Siirt ile gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, ve Çanakkale çevrelerinin aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklar Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Bölgelere göre hava durumu

Yapılan tahminlere göre bölgelerde hava durumu bugün şöyle olacak:

Marmara: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey Ege kıyıları parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, Artvin çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak) ile Bingöl çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Siirt ve Batman çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

 

Ardahan'da kar yağışı ve tipi ulaşımı etkiliyor

Ardahan'da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipinin zaman zaman ulaşımı olumsuz etkilediği bildirildi. Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipinin aralıklarla ulaşımda aksamalara neden olduğunu belirterek, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ardahan-Şavşat kara yolundaki Sahara mevkisi ile Ardahan-Posof kara yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğüne dikkat çeken Yıldırım, ''Söz konusu yolları kullanacak olan sürücülerimizin yanlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları tedbir açısından iyi olacaktır'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler