Siirt'te terör örgütü operasyonu: 5 tutuklama

Siirt'te terör örgütü PKK adına eylem yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 5'inin tutuklandığı bildirildi.

Yayınlanma: 25.11.2011 - 17:41
Abone Ol google-news

Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütü adına Siirt il merkezinde gerçekleştirilen olayların aydınlatılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları, yolları çöp konteynerleri ve taşlarla trafiğe kapatarak, havai fişekli, molotoflu ve taşlı saldırı eylemleri gibi sokak eylemleri ile terör örgütü adına il ve ilçe merkezlerine yönelik eylem planları doğrultusunda terör örgütünün faaliyet yürüttüğü, kırsal alanda bölücü terör örgütü mensuplarından eğitim aldıktan sonra ilimiz Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği çevresinde nöbet tutan polis memurlarına yönelik 4 Kasım'da gerçekleştirilen el bombalı saldırı eylemi gibi birçok eylemin aydınlatılmasına yönelik 23 Kasım'da başlatılan planlı operasyonel çalışmalar kapsamında A.Ç, C.E, N.E, R.T, M.K, A.A, H.E, Ş.T, F.Ç, E.P ve B.B. gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar kasası, CD ve DVD'ler, cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları, flash bellek ve örgütsel doküman elde edilerek soruşturmaya esas olmak üzere el konulmuştur.
Gözaltına alınan şahıslardan F.Ç, E.P. ve B.B. cumhuriyet başsavcılığınca, M.K, A.A, H.E. Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmış, A.Ç, C.E, N.E, R.T ve Ş.T. ise tutuklanmıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler