Şimşek, CHP'ye çattı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Ana muhalefetin seçim öncesi ortaya koyduğu boş vaatlerin bir kısmı dahi gerçekleştirme yönünde adım atılırsa bu ülke çok çok daha geriye gider. 2001'de olduğu gibi uçurumun eşiğine, borç batağının içine girer'' dedi.

Yayınlanma: 26.03.2011 - 11:35
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen ''2. Yerel Yönetimler Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, belediyelere, ''maaş bürosu, istihdam bürosu'' olmaktan çıkmaları ricasında bulunarak, ''Onu bize bırakın'' dedi.

Geçen sene AKP hükümeti olarak 1 milyon 214 bin vatandaşa iş bulduklarını ifade eden Şimşek, ''Avrupa'da 27 ülke var. Avrupa'da yaratılan istihdamdan daha fazla bu ülkede tek başına istihdam biz yaratmışız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, 'istihdamsız büyüme...' Nasıl istihdamsız büyüme? 1 milyon 214 bin vatandaşımıza 2010 yılında iş bulmuşuz, bu istihdamsız büyümeymiş. Doğrusu insan şaşırıyor kalıyor'' diye konuştu.
Türkiye'nin, istihdamın, güvenin korunması, rasyonel bir zeminde bütçenin ve hesapların devam ettirilmesi halinde 2023 hedeflerine çok rahat ve arayı çok güçlü bir şekilde kapatarak ulaşacağını belirten Şimşek, ''Ama ana muhalefetin şu seçim öncesi ortaya koyduğu boş vaatlerin bir kısmı dahi gerçekleştirme yönünde adım atılırsa bu ülke çok çok daha geriye gider. 2001'de olduğu gibi uçurumun eşiğine, batağın içine yani bir borç batağının içine girer'' şeklinde konuştu.
 

''Belediyeler arasında siyasi ayrım yapmadık"

Şimşek, hükümetleri döneminde belediyeler arasında siyasi ayrım yapmadıklarını belirterek,

''Bütün belediyelere, kanun çerçevesinde birtakım kriterlere göre hak ettikleri kaynağı zamanında hiçbir parti ayrımı gözetmeden aktarıyoruz'' dedi. Kendilerinden önce durumun böyle olmadığını ifade eden Şimşek, ''Siyasi davranılmış, belediyeler arasında ayrım yapılmıştı. Biz buna son verdik'' dedi.

AKP belediyelerine bakıldığında, şehirlerin çehresinin ne kadar güçlü bir şekilde değiştiğinin, hizmet kalitesinin ne kadar arttığının görüldüğünü belirten Şimşek, bu dönemde belediyeler arasında herhangi bir ayrım yapılmadığını, belediye başkanlarının başarısının önemli ölçüde yaklaşımları ve vizyonlarının bir ürünü olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
 

İçişleri Bakanı Osman Güneş

İçişleri Bakanı Osman Güneş de  ''Yerel siyasete gençlerimizin etkin katılımını ne kadar artırabilirsek demokrasimizin aynı oranda güçlenip gelişeceğine inanıyorum'' dedi.

Güneş; AKP Genel Merkezi'nde ''Gençlik ve Yerel Yönetimler'' temasıyla düzenlenen AKP 2. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda, yerel yönetimlerin, bakanlığının ana hizmet konularından biri olduğuna işaret etti.

Güneş, 2002 yılından itibaren yerel yönetimlere özel önem verildiğini anlatarak, bu kapsamda yerel yönetimlerin idari ve mali açılardan geliştirilmesi için çaba sarf edildiğini vurguladı.
Yerel yönetimler üzerindeki idari vesayetin sınırlandırıldığına dikkati çeken Güneş, yerel yönetimlere aktarılan kaynağın da büyük oranda artırıldığını vurguladı.

İçişleri Bakanlığı olarak yerel yönetimlerle ilgili sadece denetim ve soruşturma işlerini takip etmediklerine işaret eden Güneş, tüm alanlarda yerel yönetimlere teknik destek ve danışmanlık hizmeti verdiklerini anlattı. Güneş, bu çerçevede kurumsal bazı değişikliklere gittiklerini ve pekçok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yerel yönetimlerde gençlerin karar alma süreçlerine katılımlarının sağlanmasının önemine dikkati çeken Güneş, ''Yerel siyasete gençlerimizin etkin katılımını ne kadar artırabilirsek demokrasimizin aynı oranda güçlenip gelişeceğine inanıyorum'' dedi.

Belediyecilik hizmetlerinin de halkın yaşam kalitesini artırmayı amaç edinen sosyal belediyecilik anlayışına göre yapılması gerektiğini ifade eden Güneş, bu şekilde vatandaşın hizmete daha kolay ulaşabileceğini kaydetti.

Güneş, sempozyumun çok önemli olduğunu, sempozyumda çıkan sonuçların, bakanlığının çalışmalarına da yön vereceğini dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler