Sinemacılar Antakya'da buluştu

Antakya Medeniyetler Buluşması Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Dereceye giren film yönetmenlerine ödülleri törenle verildi.

Yayınlanma: 12.12.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

Film Festivali Komite Başkanı Kıvanç Amber, Meclis Kültür Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte, 5 gün boyunca 53 filmin gösterime sunulduğunu, bu yıl ilk kez düzenledikleri festivali gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi.

Film Festivali Genel Koordinatörü Jozef Naseh de sinema ve televizyonlarda izlenemeyen farklı filmleri ilk kez festivalde izleme olanağı bulduklarını belirterek, ''Sokakta kağıt toplayarak yaşayan çocuklardan Filistin'de aynı okulu paylaşan Arap ve Yahudi çocukların öyküsüne, Berlin duvarından zihinlerimizdeki duvarlara kadar birçok konuda film izledik'' dedi.

Festivalde, film yönetmenleri Semir Aslanyürek, İnci Demirkol, Hakan Aytekin, Ali Karadoğan ve Beste Bereket'ten oluşan jüri, birinciliği Deniz Oğuzsoy'un yönettiği ''Duvar'' filmine verdi.

Jacobo Mario Gandolfi ve Jmg Wonders'in yönettiği ''Dönme İstanbul'' ikinciliği, Serhat Koca'nın yönettiği ''Hoşgeldin Bebek'' filmi ise üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren film yönetmenlerine ödülleri törenle verildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler