Sınırda çatışma, Ceylanpınar'da okullar tatil

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında çıkan çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar ilçesindeki okullarda bugün eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

Yayınlanma: 08.11.2012 - 09:41
Abone Ol google-news

Rasulayn'da, sabaha karşı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler arasında yer yer şiddetli çatışmalar yaşandı. Silah ve top seslerinin Ceylanpınar ilçesinden de duyulduğu olayların ardından ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Belediye hoparlörleri ve polis araçlarından yurttaşların sınır bölgesine yaklaşmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Kaymakam İbrahim Çenet, ''Rasulayn'daki olaylar nedeniyle tedbir amaçlı ilçedeki bütün okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi'' dedi.

 

Ceylanpınar'da 2 kişi yaralandı

Bu arada Rasulayn'deki çatışmalarda seken kurşunlar, Ceylanpınar'da 2 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Seken kurşunlardan birinin Gazi Caddesi'nde arkadaşlarıyla yürüyen Ömer Vel'in (19) göğsüne, başka bir merminin de Barış Mahallesi'nde Halime İnce'ye isabet ettiği belirtildi.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan Ömer Vel, ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Bu arada bölgeki şiddetli çatışmalar nedeniyle güvenlik güçleri de sınır hattında önlemlerini artırdı

 

Yaralı Suriyeliler Ceylanpınar'a getirildi

Rasulayn mıntıkasında çıkan çatışmalarda yaralanan 8 Suriyeli, Ceylanpınar'a getirildi.

Şimdiye kadar rejimin kontrolündeki Rasulayn'da, sabaha karşı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalarda aralarında sivillerin de olduğu bazı kişiler yaralandı.

Yakınlarınca Türkiye sınırına getirilen yaralılar, burada ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan yaralılardan 5'i Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Yaralıların bir kısmının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

 

Çok sayıda Suriyeli Türkiye'ye geçebilmek için bekliyor

Bu arada bölgedeki çatışmalardan etkilenen aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi, sınır hattından Ceylanpınar'a geçti. Burada askerler tarafından alınan Suriyeli sığınmacılar, otobüslere bindirilip Telhamut Çadır Kenti'ne gönderildi. Bölgede halen çok sayıda kişinin Türkiye'ye geçebilmek için beklediği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler