Sır perdesi aralanıyor

Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun saklanmasıyla ilgili sırlar gün yüzüne çıkıyor.

Yayınlanma: 24.09.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Münevver Karabalut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun cinayetin ardından saklandığı ilk evin adresi tespit edildi. Polis, Garipoğlu'nun 1.5 saat kaldığı evden sonra nereye götürüldüğünü araştırıyor.

Cem Garipoğlu'nun cinayeti işledikten sonra ilk önce götürüldüğü ev tespit edildi. İddiaya göre, cinayetin işlendiği gece baba Nida Garioğlu ile Cem Garipoğlu Bahçeşehir'de bir kafeteryada buluştu. Bir süre burada durum değerlendirmesi yapan Nida Garipoğlu, Cem'e kafeteryada beklemesini söyleyerek cinayetin işlendiği eve gitti. Polislerin evde olduğunu gören Garipoğlu tekrar kafeteryaya döndü. Burada bir takım görüşmeler yapan Garipoğlu, şuan gözaltında tutulan Mehmet Karakayalı ile Habip Kurt ile irtibata geçti.

Ardından Karakayalı ile Kurt'un Beylikdüzü Profesörler Sitesi'ndeki evine hareket ettiler. Nida ve Cem Garipoğlu burada yaklaşık 1.5 saat gizlendi. Evde kısa süre kalan Cem Garipoğlu'nun daha sonra nereye götürüldüğü ise henüz tespit edilemedi. Polis, Garipoğlu'nun 1.5 saat kaldığı evden sonra nereye götürüldüğünü araştırıyor.

"Araştırma sürüyor"

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetine ilişkin, ''Bu gözaltılardan sonra eğer gerekiyorsa yeni gözaltılar da olabilir ama öncelikle cinayetin soruşturması yürütülüyor'' dedi.

Güler, bir basın mensubunun ''Münevver Karabulut cinayetindeki son gelişmelere'' ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:
''Çocuklarımız iyi yetişirlerse iyi eğitim alırlarsa onların sağlıklı eğitim alması, çocuklarımızın, gençlerimizin korunması yeni o tür olayları önleyecektir ama tabii ki şu anda olayın adli süreci devam ediyor. Yetkili Cumhuriyet savcısı, eldeki delilleri değerlendiriyor emniyet mensuplarıyla beraber... Biliyorsunuz yeni gözaltılar oldu. Bu gözaltılardan sonra eğer gerekiyorsa yeni gözaltılar da olabilir ama öncelikle tabii cinayetin soruşturması yürütülüyor. Bu arada, yardım ve yataklıkla ilgili varsa suçlular onlarla ilgili araştırma yapılıyor. Tabii önümüzdeki günlerde bu gözaltına alınanların ifadesine göre yeni gözaltılar da olabilir, olmayabilir ama bunların hepsini adli aşamada yetkili Cumhuriyet savcılarımız belirleyecekleridir. Tabii ki daha sonra da işin mahkeme safhası başlayacak.''

 

Baba Garipoğlu yeniden ifade verdi

Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak tutuklanan Cem Garipoğlu'nun tutuklu olan babası Nida Garipoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda yaklaşık bir saat ek ifade verdi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından yaklaşık bir saat süreyle ek ifadesi alınan Nida Garipoğlu, saat 16.30 sıralarında savcılıktan çıkartıldı. Nida Garipoğlu, yeniden Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne götürülmek üzere cezaevi ring aracına alındı.

 

1 kişi serbest

Münevver Karabulut cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden biri serbest bırakıldı.

Katil zanlısı C.G'nin babası N.G'nin şoförü A.B'nin eşi K.B, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusunun ardından serbest kaldı.

Bu arada, aile şirketinde satın alma müdürü olan M.K'nın Beylikdüzü'ndeki evinde polisler tarafından arama yapıldığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon