Sırrı Süreyya Önder'den Ahmet Hakan'a: Tarafsız yayıncılık böyle yapılmaz

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, programın sunucusu Ahmet Hakan'a tepki gösterdi.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 08:50
Abone Ol google-news
<video:455508>


Programda HDP'ye söz hakkı tanınmamasını eleştiren Önder, "Bizim olmadığımız yerde iki saat bu konuyu konuşuyorsunuz. Bu programlara bizden birini de davet edebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu'na ilişkin açıklamalarının programda 'espri' olarak nitelendirilmesine de tepki gösteren Önder, "İnsanları yanıltmaya hakkınız yok. Objektif gazetecilik, yayıncılık böyle olmaz" diye konuştu.

Davutoğlu'nun yeni anayasa için HDP'den randevu talep etmesinin ardından Önder, “Başbakan Davutoğlu’nun anayasayı konuşmak için partiyi ziyaret etmesinin bir anlam ve netice doğurması, kendi ziyaretinden önce ülkenin anayasal bir zemine çekilmesiyle mümkündür. Bundan kastım, bölgedeki çatışma halinin halkın temel yaşam hakkından vazgeçtim, nefes alma hakkını, kayıplarını defnetme hakkını tanımadan bizi ziyaret ederse kaçak çayını içer gider” demişti. Önder'in açıklamaları sonrasında, Davutoğlu HDP ile olan randevusunu iptal etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler