'Sit kurullarının kompozisyonunu da değiştirmek lazım'

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sit nedeniyle evlerini tamir ettiremeyen vatandaşların şikayeti üzerine, ''Belki sit kurullarının kompozisyonunu da değiştirmek lazım. Çünkü bu kurul üyelerinin çoğunluğu üniversiteden geliyor. Üniversiteden gelenler ilim irfan bakımından mükemmel insanlar fakat hayatın içinden gelmiyorlar'' dedi.

Yayınlanma: 30.05.2011 - 16:30
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, genel seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinin Ulupınar köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.
Gönül, seçim dolayısıyla birçok ziyarette bulunduğunu ancak Ulupınar gibi ''cennet gibi bir yerde'' olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tüm güzelliklerine rağmen her yerin sorunları olabildiğini belirten Gönül, bu ziyaretlerle AKP hükümetinin sekiz buçuk yıllık icraatlarını anlatmak ve ''yeri gelirse hesap vermek'' istediğini dile getirdi. Bugüne kadar yaptığı görevler hakkında bilgi veren Gönül, Antalya'yı tanıdığını ancak daha yakından tanımanın kendisi için önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaret sırasında Ulupınarlıların sit konusunda sıkıntı yaşadıklarını, evlerini tamir bile ettiremediklerinden yakınması üzerine Gönül, sit uygulamasının 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde başlatıldığını söyledi. Suiistimallere karşı tarihi binaların korunması gerektiğini belirten Gönül, ancak doğal ve tarihi sit konusunda zaman zaman vatandaşların sıkıntı yaşadıklarını, evlerini tamir ettiremediklerini belirtti.

Hükümetin bazı yatırımları sırasında da sit nedeniyle aksamalar yaşandığına değinen Bakan Gönül, şöyle konuştu: ''Burada belki sit kurullarının kompozisyonunu da değiştirmek lazım. Çünkü bu kurul üyelerinin çoğunluğu üniversiteden geliyor. Üniversiteden gelenler ilim irfan bakımından mükemmel insanlar fakat hayatın içinden gelmiyorlar. 'İnsan ve tabiat beraber yaşasın' diyorsunuz, onlar da 'İlim ne diyorsa onu yapalım' diyorlar. Çok yerde sıkıntı var. Boğaz'ın altından geçen tünel var, bu tünel asırlar boyu bizim ecdadımızın da hayali olmuş, bu tünel tamamlanınca Londra'dan çıkan vagon aynı demiryolundan Pekin'e kadar gidebilecek. Muhteşem bir şey. Tünelin yarısına gelince üç-beş tane taş çıktı. Birkaç ay tüneli durdurdular. Sonunda anlaşıldı ki, o taşların mutlaka orada olması gerekmiyor. Yuvarlanarak gelmiş, yahut deniz getirmiş. Sonra tüneli yapmak mümkün oldu.''

Bakan Vecdi Gönül, yurttaşların 2B konusundaki soruları üzerine de bu konuda başlatılan yasa çalışmalarının muhalefet partilerinin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Gönül, ''Muhalefet olmak zordur. Çünkü 'Yasa geçer, 2B'de iktidarın eline çok para geçer de icraat yaparsa' diye korkuyorlar'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler