'Sizler beyaz, bizler siyahız'

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Genel Kurulu'daki oturum ve oda dağılımından şikayetçi oldu. Komisyonlara üye seçiminde de adaletsizlik olduğunu iddia eden Sakık, "Sizler beyaz, bizler siyahız" dedi.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 15:23
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz isteyen Sakık, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den sonra söz alarak, oturuma ilişkin durumu eleştirdi. BDP ve bağımsız milletvekillerine uygun bir yer tahsis edilmediğinden şikayetçi olan Sakık, "Cezaevinde olan arkadaşlarımıza selam olsun, burada ki odamız F tipi, hücre tipidir" dedi.

Ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise "Kimseye bir ayrıcalık olmaz. MHP kendisine ayrıcalık uygulanması yönünde bir talebi olmamıştır" diye konuşurken, Hasip Kaplan söz alarak kürsüye geldi.

Kaplan, şöyle konuştu:
"20 kişilik masada 35 kişide oturuyoruz. Şu düzende oturan bir grup var mı, bu ayıptır. MHP ile 4 yıl yan yana oturduk, bu konuda bir sıkıntı olmadı. Ve inşallah hiçbir zaman olmayacak. Grup başkanvekili arkadaşımın Pervin Buldan'ın sekreter ve danışmanlarının oturacağı masa yok. Meclis başkanına espri yaptık, yer bulmazsanız koridora mecburen masa koyacağız.
Sağlam: bana verilen bilgiye göre partilerin üye sayılarına göre hesaplama yapılmış. Bu orana göre daimi komisyonlarda üye verilmiş. Danışma kurulu tekrar toplanabilir, bu başvurularınız oraya gidebilir, yeniden bir değerlendirme yapılabilir. O zamanki yapılan değerlendirme benim elimdeki bilgilere göre normal oranlara göre yapılmış."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler