Soğuklara muhteşem üçlü

Soğuk sevenler, boynunda atkısız yapamayanlara müjdeler olsun. Kar yağışı iyiden iyiye tüm ülkeyi esir almışken bu işe üzülenler değil sevinenler tarafında olanlara, atkıları, bereleri, şapkalarından vazgeçemeneyenlere göre bu kış tam olarak. Sadece hava şartlarıyla değil modasıyla da.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 09:44
Abone Ol google-news

Bu yazıyı yazarken sokakta lapa lapa kar yağıyor. Bu yüzden camdan bakınca herkesin üzerinde rengârenk şapkalar, bereler görmek mümkün. Gelelim bu kış ihtiyacını tarza dönüştürmek için neler yapabileceğimize.

 

Sarıp \tsarmalanma vakti

Henüz sonbahar aylarında yükselen renkli poşular, şallar bağlama modası bizi zaten sarıp sarmalanmaya alıştırmıştı. Soğuk hava şartlarında yerini daha kalın atkılara bırakan şallar kendilerini yine de unutturmuyor. Sadece yün değil kaşmir ve ipekten üretilen bu atkı ve şallar pudra tonlarından fuşya ve turunculara uzanan renk yelpazesiyle dikkat çekiyor. Sezonun gözdesi danteli el örgüsü modellerinde de kullanan pek çok markanın el örgüsü görünümündeki şallarıyla oldukça şık görünebilirsiniz. Ayrıca değişik desenlerde şal ve atkılar da bambaşka bir hava kazandırabiliyor. Özellikle bol çiçekli ve geometrik desenli atkı ve şallar sadece boynunuzun iki yanından öylece sarkıtarak değil, kravat şeklinde ya da üçgen biçiminde de bağlayarak farklı bir tarz yaratmak mümkün. Koton, Claires, Collezione, Converse gibi markalarda pek çok seçenek bulabilirsiniz.

 

80’ler partisi gibi

Kış aksesuarları sadece atkı, bere ya da eldivenlerle sınırlı değil. Taytların, dar pantololonların ve özellikle mini eteklerin altına, ince çorabın üzerine takılabilen tozluklar, hem bacaklarınızı soğuktan koruyacak hem de 80ler modasına da uymuş olacaksınız. Eskiden artık giymediğimiz kazakların kollarını keserek tozluğa dönüştürüyorduk ama 2009 sokak modası kazakları harap ettirmeyecek. Mudo, Topshop, Accessorize gibi markalar koleksiyonlarında tozluklara yer verenlerden birkaçı.

 

Eldiven

Rita Hayworth, Marliyn Monroe ve tabii ki Audrey Hepburn. Dirseklerine kadar uzanan siyah eldivenleriyle hatırladığımız bu yıldızları bu sezon sıkça anacağız çünkü klasik versiyonlarının yanında uzun eldivenler de modacıların baştacı. Bu soğuk havalarda üşüyen ellerin kurtarıcısı eldivenler, pek çok hammadde ve modelle dikkat çekiyor. Deri, rugan, örgü, parmaklı, parmaksız uzun ya da kısa. Eldiven yelpazesi oldukça geniş. Kenarları ya da bileklerinde büzgü ya da fiyonk olan eldiven modelleri özellikle dikkat çekerken dirsekte biten modelleri es geçmek imkansız. Marks&Spencer, Network, Fabrika, Park Bravo mağazalarında bol bol eldiven var.

 

Çocuklara da \t\t\tbüyüklere de kulaklık

Kışın özellikle korumamız gereken kulaklarımızı bere ya da şapka takmaktan hoşlanmayanlar birbirinden sevimli kulaklıklarla kruyabilir. Accessorizeda ve Beyoğlu Atlas Pasajı gibi pek çok pasajda bulunabilecek olan bu kulaklıklar birbirinden renkli modelleriyle dikkat çekiyor.

 

Kafanıza göre

Amacı sadece soğuktan korunmak olmayan bir aksesuar daha... Geçmişte romantik bir görünüm sağlayan şapkalar, modernize edilmiş kasketler, büyük görünen bereler geniş kenarlı ya da melon şapkalar olarak hayatımıza girdi. Her ne kadar yüz formuna göre değişse de herkese yakışacak bir şapka ya da bere muhakkak var. Bu kış çok daha fazla şapka modeliyle karşı karşıyayız. Toka, çiçek ve fiyonklarla süslenen şapkalardan kulakları da örten örme spor modellere kadar pek çok şansınız var kafanızı örtmek için. Romantik yumuşak bereler, nostaljik kadife ve kumaş fötr şapkalar hepsi size bambaşka bir tarz kazandırıyor. Assortie, Columbia, Fizz by Park Bravoda pek çok model bulma şansınız var.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler