Sokak ortasında polis dehşeti!

Karısının ve çocuklarının gözlerinin önünde babaya öldüresiye dayak! Olayın basına yansımasının ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Valilik ise polisleri açığa aldı.

Yayınlanma: 20.06.2012 - 11:10
Abone Ol google-news

Olay yerine gelen onlarca polis, eşinin ve çocuklarının gözleri önünde şahsı öldüresiye dövdü. Eşinin yalvarmasına aldırış etmeyen polisler, yerde yatan şahsa tekme ve kemerlerle vurdu.

Olay, Fatih'te önceki gün saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre sokakta seyreden polis otosu, karşıdan gelen araca yol vermiş gibi yapıp aracın önünü kesti. Otomobilde eşi ve çocukları bulunan sürücü ile polislerin arasında yol verme tartışması yaşandı.

Bir yurttaşın cep telefonuyla çektiği görüntülere göre polisler tartıştığı şahsa önce vurmaya başlıyor. Bu sırada olay yerine çok sayıda resmi polis yığılıyor. Polisler, sürücünün eşinin çırpınışlarına aldırmadan şahsı yere yatırıp dövmeye başlıyor. Hızını alamayan bazı polisler ise kemeriyle yerde yatan şahsa vurmaya devam ediyor. Ayağa kaldırılan sürücü önce tenha bir yerde, ardından da polis aracında dayak yemeye devam ediyor. Polisler, baygın bir halde yatan şahsın yardımına gelen esnafları da olay yerinden uzaklaştırıyor. Eşi ve çocuklarının gözleri önünde dayak yiyen şahıs, polis aracına bindirilerek gözaltına alınıyor.

Bugün olayın medyaya yansımasının ardından İstanbul Valiliği önce "Suçlu olanlar varsa gerekeni yapacağız" açıklamasını yaptı daha sonra ise 5 polisin açığa alındığı açıklandı.

 

İstanbul Valisi Mutlu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'te dün gece bir vatandaş ile emniyet görevlileri arasında çıkan tartışma sonucu vatandaşa aşırı güç uygulanmasına ilişkin, ''Haddi aşan, aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki güç kullanma yetkisini aşırı bir şekilde uygulamış olan memurlarla ilgili tavizsiz bir duruşumuz var'' dedi.

Tüketici Ürünleri Forumu Küresel Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mutlu, dün gece herkesin üzüldüğü bir olay yaşandığını belirtti. Mutlu, ilk etapta kimlik kontrolüyle başlayan ve tartışmayla büyüyen olaylar sırasında emniyet görevlilerinin bir vatandaşı kontrol etmek için uyguladıkları aşırı gücün görüntülerinin ortaya çıktığını hatırlattı.

Emniyet teşkilatının, 40 bin personeliyle, canıyla, kanıyla İstanbul'a hizmet etmek ve bu sırada hukuk içerisinde güvenlik hizmetlerini verebilmek için gayret sarf ettiğini kaydeden Mutlu, gösterdikleri bu gayretten dolayı emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Vali Mutlu, ''Ama maalesef bu olayda olduğu gibi, haddi aşan, aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki güç kullanma yetkisini aşırı bir şekilde uygulamış olan memurlarla ilgili de tavizsiz bir duruşumuz var. Derhal bununla ilgili disiplin soruşturmasını başlattık ve ilk belirlemiş olduğumuz olaya karışan, bu olayda ilgili vatandaşımızı darp eden, yetkilerini aşırı kullanan, şiddet tatbik eden personellerle ilgili de 5 açığa alma işlemini yaptık. Bunlarla ilgili soruşturmalarımızı tamamlayacağız'' diye konuştu.

Çok ender de olsa, bir kez de olsa böyle üzücü bir olayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Mutlu, emniyet teşkilatının genel duruşunun İstanbulluların güvenliğini ve huzurunu sağlamak şeklinde olduğunu, görevin bu şekilde ifrada kaçarak yapılmasına hiçbir şekilde tavizleri olmadığını vurguladı.

Mutlu, ''Bu konuda idare olarak, emniyet olarak duruşumuz çok net. Haklarında yapılacak disiplin soruşturması sonucunda hangi ceza bununla ilgili olarak gerekiyorsa, yasalar çerçevesinde bunu da tatbik edeceğiz'' dedi.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler