‘Son yıllarda F16 pilotu olanların tamamı FETÖ’cü’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki “mahrem yapılanması”na ilişkin arasında askerlerin bulunduğu 157 kişi hakkında dava açtı.

Yayınlanma: 23.03.2017 - 20:19
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat tarafından hazırlanan iddianamede FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ndeki hücre tipi yapılanması ortaya çıkarıldı. İddianamede, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sivil yapılanmanın dışında farklı bir yapılanmaya gittiği, tamamen hücre çalışması yapılarak birbirinden habersiz ve bağımsız üniteler oluşturulduğu, bu ünitelerin de sivil abilerin/imamların sorumluluğunda üst düzey kuvvet komutanları, subaylar, üsteğmen ve astsubay gruplarından oluştuğu belirtildi.

Örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ankara Bölgesi Yapılanması’nı ikiye ayırdığı anlatılan iddianamede, 2013-2014-2015-2016 yıllarında Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ne F16 pilotluğu eğitimi için gelen tüm kursiyer sayısı ve örgüte bağlı kursiyer sayıları karşılaştırıldığında son yıllardaki kursiyerlerin neredeyse tamamının örgüt üyesi oldukları, bu bağlamda son yıllarda F16 pilotu olan subayların neredeyse tamamının örgüt üyesi oldukları ifade edildi.

Örgütün mahrem yapılanmasının başında müdür bulunduğu anlatılan iddianamede, her komutanlığın bir müdürünün bulunduğu, bu müdüre bağlı müdür yardımcıları, müdür yardımcılarına bağlı öğretmen gruplarının bulunduğu, müdür yardımcılıklarının 4-7 arasında, öğretmenlerin 2-6 arasında oluşan gruplarının bulunduğu ifade edildi. İddianamede, itirafçı olan Ufuk Işık’ın Akın Öztürk’le ilgili şunları söylediği aktarıldı: “‘... Selim-Muhsin (K) Murat Kara’nın koordinesinde müdür yardımcılarının katılımı ile yapılan bir toplantıda Kamil (K) Kemal Alkan kendisinin ilgilendiği bir subay hanımına Fetullah Gülen tarafından saat gönderildiğini, bu subay eşinin aynı saati Büyük Patron’un eşinde de gördüğünü söylediğini, bu sohbet üzerine Murat Kara’nın Kemal Alkan’a ‘keşke bunları burada paylaşmasaydın deşifre ettin, iyi olmadı’ şeklinde bir söylemde bulundu, orada bulunan herkes bu söylem üzerine gülümsedi. Burada Büyük Patron olarak geçen kişinin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk olduğunu tahmin ediyorum.”

Akar’ın özel kalemi de sanık

İddianamede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın özel kaleminde görev yapan yarbay Bilgehan Bülbül de sanık olarak yer aldı ve hakkında FETÖ üyeliğinden15 yıla kadar hapis cezası istendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler