"Sonuç çıkmazsa grev 3 Şubat'ta"

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 28 Ocak Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden bir sonuç çıkmazsa, 3 Şubat tarihinde işçilerle dayanışma içinde olarak üretimden gelen gücü kullanma kararı aldıklarını açıkladı.

Yayınlanma: 26.01.2010 - 10:12
Abone Ol google-news

Türk-İş'te, TEKEL işçilerinin durumlarını görüşmek ve genel grev kararını değerlendirmek üzere işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarının düzenledikleri toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan, Kumlu, 28 Ocak Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden bir sonuç çıkmazsa 3 Şubat tarihinde işçilerle dayanışma içinde olarak üretimden gelen gücü kullanma kararı aldıklarını açıkladı.

Kumlu, toplantı'ya katılmayan Memur-Sen'in de kararı desteklediğini bildirdi ve açlık grevini Başbakan Erdoğan ile görüşene kadar ertelediklerini belirtti. Bir gazetecinin, "3 Şubat için böyle bir karar aldığınıza göre evet ya da hayır beklentisi ile mi gideceksiniz?" Sorusuna Kumlu, Her türlü müzakereye açık olduklarını ifade etti. Kumlu 4c ile ilgili gereğini ifade ettiklerini, eylemlilik sürecinin devam edeceğini vurguladı.

 

Açlık grevi ertelendi

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, 6 işçi ve memur sendikaları konfederasyonunun aldıkları kararı Türk-İş balkonundan, eylemdeki Tekel işçilerine açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tekel işçilerinin sorununu görüşmek için 28 Ocak Perşembe gününe randevu verdiğini anımsatan Türkel, bu gelişmeyi olumlu bulduklarını söyledi.

Türkel, bu görüşme dolayısıyla ara verdikleri açlık grevini, 29 Ocak Cuma gününe kadar ertelediklerini bildirdi. Konfederasyonların 3 Şubat Çarşamba günü üretimden gelen güçlerini kullanma kararı aldıklarını duyuran Türkel, ''İnatla, sabırla mücadelemizi sürdüreceğiz. Cuma gününü de 3 Şubatı da bekleyeceğiz. Hakkımızı almadan gitmeme kararının arkasındayız'' diye konuştu.

Konfederasyon yöneticilerine, kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Türkel, ''Sayın Başbakan'ın bu süreci iyi değerlendirerek, çalışma barışına katkıda bulunacağına inanıyorum'' dedi.

Konfederasyonların eylem kararı, işçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

 

Türkel teşekkür etti

TEKGIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel, alınan karar için 6 konfederasyon başkanına teşekkür ederek, Başbakan Erdoğan'ın da bu süreci çok iyi değerlendireceğini, çalışma barışını destekleyeceğini umduğunu ifade etti.

Türk-İş'te, TEKEL işçilerinin durumlarını görüşmek ve genel grev kararını değerlendirmek üzere işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarının düzenledikleri toplantı sona erdi. Toplantı sonrasındaki Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun açıklamasının ardından işçilere kararı duyuran TEKGIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel, "Konfederasyonların aldığı karar gereği ve TEKGIDA-İş Başkanlar kurulunun değerlendirmeleri gereği bu ülkenin Başbakanı bunca gündür burada insanlarımızın sabırla, onurla, yiğitçe sürdürdüğü direnişini görmezden gelmemesini biz olumlu buluyoruz" dedi.

Türkel, alınan karar için 6 konfederasyon başkanına teşekkür ederek, Başbakan Erdoğan'ın da bu süreci çok iyi değerlendireceğini, çalışma barışını destekleyeceğini umduğunu ifade etti. Türkel, Cuma gününe kadar açlık grevlerini ertelediklerini belirterek, altı konfederasyon başkanının yaptığı açıklama çerçevesinde Perşembe günü yapılacak görüşmeden bir sonuç alınmaması halinde 3 Şubat'ta Türkiye genelinde 6 konfederasyonun 'genel bir grev, genel bir direniş' kararı aldığını dile getirdi.

Türkel, 'sabırla, inatla ve kararlıkla mücadele' sürdürdüklerini kaydederek, "biz TEKEL işçisi olarak Cuma gününe kadar bekleriz. 3 Şubat'a kadar bekleriz ama bilinsin ki biz buradan hakkımız almadan gitmeme kararlılığını sürdürüyoruz" dedi. Öte yandan Türkel, kararı işçilere açıklarken, KESK Genel Başkanı Sami Evren de yanında durdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler