Sony 93 bin hesabı kapattı

Sony, izinsiz girişlere karşı 93 bin hesabı geçici olarak kapattı.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 10:38
Abone Ol google-news

Sony'den yapılan yazılı açıklamada, 7–10 Ekim arasında başta PlayStation Network (PSN) olmak üzere Sony Entertainment Network (SEN) ve Sony Online Entertainment (SOE) çevrimiçi hizmetlerindeki kullanıcı hesaplarına izinsiz girişler yapıldığının tespit edildiği ve bu izinsiz girişlere karşı güvenlik önlemi olarak ilgili hesapların geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

Bu hesaplarla ilişkili kredi kartı numaralarının, izinsiz girişimlerin sonucunda herhangi bir risk altında olmadığı, söz konusu 93 bin hesabın sadece küçük bir kısmının kilitlenme öncesinde ek bir aktivite gösterdiği, bu hesaplardaki izinsiz aktivitelerin boyutlarının şirket tarafından incelenmesine devam edildiği belirtildi. Sony Group SVP ve Bilgi Güvenliği Şefi Philip Reitinger, PSN, SEN ve SOE müşterilerinin binde birinden daha azının bu durumdan etkilenmiş olabileceğini, bu hesapların geçerli giriş kimlik ve şifrelerini onaylama girişiminde bulunulduğu yaklaşık 93 bin hesabın mevcut olduğu ve bu hesapları geçici olarak kilitlediklerini belirtti.

Önlem olarak bu hesap sahiplerine bir e-postayla bildirimde bulunacaklarını ifade eden Reitinger, ayrıca güvenlik şifrelerini sıfırlamalarını ve şifrenin sıfırlanma işlemleri hakkında bilgi vereceklerini kaydetti. Reitinger, her zaman bir benzeri olmayacak ve tahmini zor şifrelerin tercih edilmesi, hesapların olağan dışı hareketler açısından gözlemlenmesi gerektiği yönünde de uyarıda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler