Soykırım iddiası aralarını bozdu

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Dışişleri Bakanı Mottaki arasında görüş ayrılıklarının yaşandığını, Mottaki'nin görevinden alınabileceği öne sürülürken bu durumun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Begai'nin, Osmanlı döneminde "soykırım" yapıldığı sözlerinin ardından başladığı iddia edildi.

Yayınlanma: 15.09.2010 - 08:10
Abone Ol google-news

News.am, MIGnews'e dayandırdığı haberde İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad 'ın, "Ermeni Soykırımı yüzünden Dışişleri Bakanını görevinden alabileceği"ni belirtirken ikili arasındaki ilişkilerin Ahmedinejad'ın "müstakil" davranması sonucu gerildiğini de yazdı.
Haberde Ahmedinejad ve yardımcılarının dışişleri bakanı ve parlamentonun bilgisi dışında "müstakil dış siyaset" yürütmeye başladıkları belirtildiği, bunun "son şaşırtıcı örneği"nin de Ahmedinejad tarafından, 4 devlet başkanı özel temsilcisinin Mottaki'nin bilgisi dışında tayin edilmesi olduğu kaydedildi. Haberde şöyle devam edildi: "Mottaki devlet başkanının benzeri davranışlarını şahsi hakaret olarak kabul ettiğini beyan ederek, istifa etme tehdidinde bulundu. Milletvekilleri Ahmedinejad'ı uyararak, Mottaki'nin istifasının 'cezasız' kalmayacağını ve cumhurbaşkanının İslam Anayasası ve yüksek ruhani önder Ayetullah Hamaney'in direktiflerini yerine getirme yükümlülüğünde olduğunu kaydettiler."

'Görüş ayrılıkları soykırım sözleriyle başladı'

Bu arada, haberde "Mottaki ve Ahmedinejad arasındaki fikir ayrılıkları, devlet başkanı yardımcılarından birinin bir uluslararası konferans esnasında 'dost' Türkiye'de Ermeni Soykırımına ilişkin hatırlatmada bulunması sonrasında başladı. Olay Ankara'yı kızdırırken, Mottaki konuya ilişkin açıklama yapma durumunda kalmıştı" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon