Strauss-Kahn iyimser

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Yunanistan hükümetinin tasarruf programının zorlu, ancak işe yarayacağı konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 11.05.2010 - 19:37
Abone Ol google-news

İsviçre'nin Zürih kentinde İsviçre Merkez Bankası ve IMF'nin düzenlediği bir toplantıya katılan Strauss-Kahn, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yunan hükümetinin programı Yunanlar için çok zorlu bir program, ancak program doğru yolda'' dedi.

Yunan hükümetinin programının ''U'' şeklinden çok ''V'' şeklinde olduğunu, bunun programın başlangıçta keskin kesintilerle sonuçlanacağı, ancak erken toparlanmaya yol açacağı anlamına geldiğini ifade eden Strauss-Kahn, ''Tasarruf programı Yunan hükümetinin aldığı çok cesur bir karar ve işe yarayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Yunanistan'dan sonra bazılarının işaret ettiği gibi Portekiz, İspanya ya da İtalya'nın aniden krize girmesi halinde ne olacağı sorusuna Strauss-Kahn, ''IMF yardım etmeye hazır olacak. Sorun bir fazla, bir eksik olması değil. Birçok ülkeyle ve programla ilgileniyoruz ve bunu yapabilmek için kaynaklarımız var'' yanıtını verdi.

Yunan hükümeti 110 milyar Avro tutarındaki Avro Bölgesi ve IMF yardımını kabul etmiş, bu yardımın karşılığında önemli tasarruf tedbirleri alma sözü vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler