Subaylara İdlib görevi

Türkiye’nin Rusya ve İran’la Suriye’de “çatışmasızlık bölgeleri” oluşturulması yönündeki girişimleri askeri açıdan da son noktaya geldi.

Yayınlanma: 06.10.2017 - 19:37
Abone Ol google-news

Ülkenin batıdaki birliklerinden kaydırılan zırhlı ve piyade birliklerinin Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesinde konuşlanması tamamlandı. Bu kapsamda görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline Suriye’de yapacakları görevlere ilişkin de bilgilendirmeler gönderildi. Türkiye’nin Suriye’nin İdlib bölgesinde oluşturulacak çatışmasızlık bölgesinde görev yapacak birliklerine ilişkin hazırlıklar son aşamasına geldi. Batı bölgelerindeki askeri birliklerden Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırı bölgesine kaydırılan personel, teçhizat ve silahlar hazır halde bekletiliyor. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre sınıra kaydırılan birlikler hazırlak amacıyla zaman zaman menevra yapıyor. İdlib bölgesinde görev yapacak personelin çıkışının da Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan yapılması bekleniyor. İdlib’e yönelik TSK harekatı için personele görevlendirmeler de yapıldı. İdlib’e konuşlanacak birlikte görev alacak olan pensonelin Suriye görevlendirmeleri de kendilerine tebliğ edildi. TSK unsurlarının bu bölgede Özgür Suriye Ordusu (ÖSO9 unsurlarıyla saha görevi yapmaları bekleniyor.

Olası tehditler

TSK’nin İdlib bölgesinde görevlendirilmesiyle oluşabilecek tehditler de değerlendiriliyor. Bu kapsamda El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen, önce El Nusra adını alan ardından Heyet’ül Tahrir Şam (HTŞ) adını alan grubun tehdit olabileceği yorumları yapılıyor. Ancak, grubun geçtiğmiz dönemlerde bölünmelerle küçüldüğü özellikle İdlib’e yakın bölgeleri kontrol altında tutan 6-7 grubun HTŞ’den ayrıldığı biliniyor. Ayrıca bölünmelere karşın HTŞ’nin Türkiye sınırına yakın kuzey bölgesini kontrolu altında tuttuğu, bu bölgede bulunanların tamamına yakınının ise Suriye’ye dışarıdan gelen yabancı savaşçılar olduğu biliniyor. Türkiye’nin İdlib’de konuşlandıracağı birliklere yönelik olası saldırılar için de bölgedeki yerel grupların önlem alması için çalışmaların sürdüğü de öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler