Suriye'de çatışma

Suriye'nin güneybatısındaki Rastan kentinde çıkan çatışmalarda 23 askerin öldüğü iddia edildi.

Yayınlanma: 14.05.2012 - 08:18
Abone Ol google-news

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Humus'a 25 kilometre mesafedeki şehirde sabah saatlerinden itibaren, silahlı muhalifler ve ordu birlikleri arasında çatışmalar çıktığını duyurdu. Kentin dış mahallelerinde devam eden çatışmalarda, orduya ait zırhlı personel taşıyıcıların patlatıldığı ve 23 askerin öldürüldüğü açıklandı.

Örgüt, ayrıca onlarca askerin de yaralandığını iddia etti. Suriye ise henüz iddiaları doğrulamadı. Aynı kaynak, çatışmalarda Suriye askerlerinin de 9 kişiyi öldürdüğünü ve 40 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Suriye'de 12 Nisan'dan bu yana Birleşmiş Milletler'in ateşkesi sağlama çabaları sürüyor.

AB'den yeni yaptırımlar

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Beşar Esad rejimine karşı yeni yaptırımların uygulanmasını karara bağladı. AB'den yapılan açıklamada, Brüksel'de 27 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda, yeni yaptırımların kabul edildiği belirtilirken ayrıntı verilmedi. 

 

Son 2 günde 36 kişi öldürüldü

Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu ve Şebbiha güçlerinin dün ve bugün muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 36 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden alınan bilgiye göre, son 2 günde Şam'ın çevre mahallelerinden Duma ve Harasta ile Hama, İdlib ve Humus kırsalında yoğun çatışmalar yaşandı. Ordu birlikleri ile muhalifler arasında yaşanan bu çatışmalar sonucu Hama'da 10, Humus'ta 8, İdlib ve Şam'da 4'er, Deyr-i Zor, Halep ve Der'a'da 3'er, Kuneytra'da da bir kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan, Esed'e bağlı güçlerin ülkenin 332 ayrı noktasında başlattığı operasyonlar ise devam ediyor. Operasyonlarda aktivistlere yönelik tutuklamaların yaşandığı, sivil hedeflere yönelik tank bombardımanı yapıldığı da belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı jetlerin Hama şehri üzerinde alçak uçuş yaptığını duyurdu. Şam Haber Ağı (SNN) de Türkiye sınırına yakın bölgelerde operasyon düzenleyen ordu birliklerinin Cebel-i Zaviye'yi tanklarla bombaladığını, İblin köyünde şiddetli patlamaların yaşandığını belirtti.

 Suriye ordusunun bugün düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısı 18'e yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler