Tadı kabarcığında
Alman ve Fransız araştırmacılar, şampanyanın güzel tadını ve kokusunu kabarcıkların verdiğini savundu.
Sonucu ABD'de yayımlanan araştırmanın sahiplerinden Fransa'daki Reims Champagne-Ardenne Üniversitesi öğretim üyesi Gerard Liger-Belair, bir şampanya şişesi kapağının açılışıyla binlerce karbondioksit kabarcığının meydana geldiğini belirtti.
Liger-Belair, bu kabarcıkların şişede aşağıdan yukarı çıkarken tat veren bileşenlerle birleşerek bardağa boşaldığında yüzeyde patladığını ve şampanyaya güzel tadını ve kokusunu verdiğini yazdı.
Araştırmanın sonucunu kaleme alanlar, kabarcıkların şampanyanın tadını ve kokusunu bardağın yüzeyine çıkardığını ve bu sürecin bütün köpüklü şaraplar için geçerli olduğunu belirttiler.
Araştırmacılar, bir şampanya şişesinin yaklaşık 100 milyon kabarcık üretiğini, bir kabarcığın çapının 0,5 milimetre olduğunu, bunun da 80 metre karelik bir yüzeye eşit geldiğini kaydettiler.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği