Tadı kabarcığında

Alman ve Fransız araştırmacılar, şampanyanın güzel tadını ve kokusunu kabarcıkların verdiğini savundu.

Tadı kabarcığında
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.09.2009 - 08:36

Sonucu ABD'de yayımlanan araştırmanın sahiplerinden Fransa'daki Reims Champagne-Ardenne Üniversitesi öğretim üyesi Gerard Liger-Belair, bir şampanya şişesi kapağının açılışıyla binlerce karbondioksit kabarcığının meydana geldiğini belirtti.

Liger-Belair, bu kabarcıkların şişede aşağıdan yukarı çıkarken tat veren bileşenlerle birleşerek bardağa boşaldığında yüzeyde patladığını ve şampanyaya güzel tadını ve kokusunu verdiğini yazdı.

Araştırmanın sonucunu kaleme alanlar, kabarcıkların şampanyanın tadını ve kokusunu bardağın yüzeyine çıkardığını ve bu sürecin bütün köpüklü şaraplar için geçerli olduğunu belirttiler.

Araştırmacılar, bir şampanya şişesinin yaklaşık 100 milyon kabarcık üretiğini, bir kabarcığın çapının 0,5 milimetre olduğunu, bunun da 80 metre karelik bir yüzeye eşit geldiğini kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler