Tahir Elçi için de adalet istediler
Gazetemizin tutuklu İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay için başlatılan Adalet Nöbeti, dün 35. kez tutuldu. Tahir Elçi’nin anıldığı ve salı günü yargılanacak akademisyenlerin hatırlatıldığı nöbette adaletsizliklerin birbirini tetiklediğine vurgu yapıldı.
Gazetemizin yayın politikasının hedef alındığı dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla tutuklu bulunan İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için avukatların Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlattığı Adalet Nöbeti dün 35. kez tutuldu. 2 yıl önce öldürülen Tahir Elçi’nin anıldığı nöbete CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Barış Bildirisini imzaladığı için ihraç edilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Van Baro Başkanı Murat Timur, Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği’nden Buket Gülay ile tutuklu avukatlar Ebru Timtik, Barkın Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Baydar Ünsal ve Ayşegül Çağatay’ın yakınları katıldı. Adliye binasındaki 1 saatlik nöbetin ardından bina önünde basın mensuplarına açıklama yapıldı.
Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat Raziye Turgut da Elçi, tutuklu avukatlar ve basın emekçileri için adalet talep etti. Van Baro Başkanı Murat Timur da konuşmasına Elçi’yi anarak başladı. Adaletsizliklerin birbirini tetiklediğine dikkat çeken Timur, hukuk eksenine dönüşün avukatların meslek örgütleri, barolar ve Türkiye Barolar Birliği’nin güçlü duruşu ile mümkün olabileceğinin altını çizdi.
Prof. Kaboğlu da Elçi’yi andığı ve önümüzdeki hafta başlayacak Barış Akademisyenleri davalarını anımsattığı konuşmasında şunlara değindi: “Tahir Elçi fikrinin bedelini beden ve fizik ile ödedi. Bir düşünce suçu davası olan Cumhuriyet davasında yargılananlar da fikirlerinin bedelini fizikleriyle hapishanelerde ödüyorlar. Salı günü Barış İçin Akademisyenlerin (BAK) davası başlayacak. BAK da fikirlerinin barış taleplerinin bedellerini üniversite dışında mahkeme koridorlarında, belki hapishanelerde ödemeye devam edecek. Eğer bin akademisyen tek bir metin için yargılanacaksa o zaman teknik olarak aynı mahkemede yargılanırlar. Bunun yüzlerce mahkemeye dağıtılması ise teknik bir konunun nasıl politize edildiğini göstermesi bakımından da ibret vericidir.”
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- ‘Toprak bütünlüğü’ masalı ve Suriye: İmkânsız bir ülke