Tamil Kaplanlarının ölüm anları yayımlandı

İngiliz Channel 4 kanalı, Sri Lanka askerlerinin, ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütü üyelerini öldürdüğü anları gösterdiği belirtilen görüntüleri yayımladı.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 10:41
Abone Ol google-news

Sri Lanka'daki "Demokrasi için Gazeteciler" isimli grubun eline ulaşan ve Channel 4'ün bu gruptan elde ettiği görüntünün, Ocak 2009 tarihli olduğu tahmin ediliyor.

Bir askerin cep telefonuyla çektiği sanılan görüntülerde yaralı çocuklar ve insanlar görülüyor.

Görüntüde ayrıca, çıplak, elleri ve gözleri bağlanmış bir kişi önce sırtından tekmeleniyor, daha sonra ise başından vuruluyor. Channel 4 televizyonunun yayımladığı görüntülerde yerde yatan ölmüş başka çıplak insanlar da görülüyor ve spiker öldürülen bu insanların Tamil Kaplanları örgütü üyeleri olduğunu söylüyor.

Sri Lanka askeri yetkililerinin, görüntülerin "sahte olduğunu" savunduğunu kaydeden Channel 4, Sri Lanka Yüksek Komisyonunun da videoya ilişkin bir açıklama yaptığını kaydetti.

Yüksek Komisyon açıklamasında, Sri Lanka ordusunun Tamil toplumuna karşı vahşet uyguladığını reddetti ve videonun gerçekliğinin yayımlanmadan incelenmesi gerektiğini kaydetti.

BM tarafından yayımlanan son raporda, Tamil isyanının bastırıldığı 2009'da binlerce insanın öldüğü Sri Lanka'da savaş suçu işlenmiş olabileceği açıklanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler