Tanrıkulu'ndan komisyona eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uludere olayına ilişkin alt komisyon raporunun Meclis kapanmadan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görüşülmesini istediklerini ancak bu isteklerine karşın komisyondan bir cevap alamadıklarını ifade etti.

Yayınlanma: 01.07.2012 - 14:57
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile beraber TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, Uludere olayına ilişkin alt komisyon raporunun tamamlanarak, üst komisyonda görüşülmesi taleplerinin kabul görmediğini söyledi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün, 24.dönem bitmeden raporun tamamlanacağı yönündeki sözünü hatırlatan Tanrıkulu, "Bu şekilde TBMM'ye olan güven sarsılıyor. Uludere olayına ilişkin alt komisyon raporunun Meclis kapanmadan İnsan Hakları Komisyonu'nda görüşülmesini istiyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise kamuoyunun, Uludere olayına ilişkin, gizliliği olanlar dışında tüm bilgileri komisyonun CHP'li üyeleri aracılığıyla edindiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Başkan da dâhil komisyonun AKP'li üyeleri neden konuşmaktan çekiniyor anlamış değiliz. Alt komisyon raporu konusunda, komisyon başkanı ayak sürüyor. Olayı zamana yayarak, unutturmaya çalışıyorlar. Konuya ilişkin sorularımıza yanıt alamıyoruz. Bakın orada kaymakama saldırı oldu 5 kişi tutuklandı bununla ilgili ama 34 kişinin öldüğü bir olayda hala yaprak kımıldamıyor. Bizler insan ve vicdan yönünden Uludere olayını kamuoyu ile paylaştık. Aksini kimse iddia edemez. Uludere olayının emrini kim vermiştir hala açıklığa kavuşmamıştır. Bugün 1 Temmuz 2012 ve bu olayla ilgili yapılması gereken çalışmalar henüz yapılamamıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler