"Tarafsız bir başkan olacağım"

DSP ve DTP'yi ziyaret eden TBMM başkan adayı Mehmet Ali Şahin, herkese eşit mesafede olan tarafsız bir başkan olacağını iddia etti.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 10:27
Abone Ol google-news

TBMM başkan adayı, AKP Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, seçilmesi halinde herkese eşit mesafede olan, tarafsız bir başkan profili çizmeye gayret edeceğini söyledi.

Şahin, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.
Mehmet Ali Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığı'nın ardından bir milletvekili olarak göreve devam ettiğini, bundan da son derece memnunluk duyduğunu ancak şimdi yeni ve onurlu bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

TBMM'nin başkanlık görevini kendisine tebliğ etmesi halinde DSP'li milletvekillerinin kendisinden beklentilerini öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Şahin, sıkışık bir zamanda da bir araya gelmeye olanak sağladıkları için DSP'ye teşekkür etti.

DSP Genel Sekreteri Erçelebi de TBMM başkan adaylarının kamuoyuna açıklanmasının son güne bırakılmasını demokrasi açısından doğru bulmadıklarını söyledi. Yasamanın, güçler ayrılığında önemli bir kuvvet olduğunu vurgulayan Erçelebi, ''Biz bu sürecin biraz daha rahat bir ortamda olmasını isterdik ama öyle olmadı'' dedi.


Şahin DTP'den destek istedi

Daha sonra Şahin, AKP Amasya Milletvekili Akif Gülle, Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu ve Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan'la birlikte Meclis'te, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le görüştü. Şahin ve AKP milletvekillerini DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş karşıladı. Görüşmede DTP'den Türk'ün yanı sıra Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, İdare Amiri Sırrı Sakık ile Batman Milletvekili Bengi Yıldız da yer aldı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Meclis Başkanı adayı Mehmet Ali Şahin yararlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, "TBMM, Meclis Başkanlığı görevini şahsıma verdiğinde nasıl bir başkan profili çizeceğimi, hangi ilkeler çerçevesinde görev yapacağımı anlattım. Meclis Başkanı'ndan beklentilerinin ne olabileceğini kendilerinden öğrenmek istedim. Bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirdiler. İstifade ettim. Bana göre son derece verimli bir görüşme olmuştur." dedi.

 

"Grup toplantısı nedeniyle CHP'yle görüşme imkanı olmadı"

Mehmet Ali Şahin, seçimlerin ülke için hayırlı olmasını dileyerek, ''Meclis başkanlığı son derece önemli ve hassas bir görevdir. O nedenle seçilmem halinde elimden geldiği kadar herkese eşit mesafede olmaya, tarafsız bir başkan profili çizmeye gayret edeceğim. Sizlerin de bu konudaki destek ve önerileriniz bana yol gösterecek'' diye konuştu.

DSP'nin ardından DTP'yi de ziyaret edeceğini kaydeden Şahin, ''CHP, grup toplantıları olduğu için bugün görüşmenin mümkün olmadığını ifade ettiler. Ben de saygıyla karşıladım ama bunu bile değerlendirmiş olmaları, böyle bir nezaketi göstermiş olmaları da benim için son derece saygındır. MHP'den henüz bir cevap alamdım ama saat 15.00'e kadar bir görüşme imkanı sağlanırsa onları da ziyaret edeceğim. Saat 15.00'te de meclisteyiz. Milletvekili arkadaşlarımız ne derse o olacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler