Tarihi duruşmadan notlar...

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, CHP İzmir Milletvekili seçilmesinin ardından doğum günü ile aynı tarihe rastlayan ilk duruşmasında okurları ve CHP'li milletvekillerince yalnız bırakılmadı. İkinci Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında davayı izlemeye gelenler, salona sığmadı. CHP'li milletvekilleri avukatlara ayrılan bölüme alındı.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 11:27
Abone Ol google-news

İkinci Ergenekon Davası'nın dün gerçekleştirilen duruşmasına Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın doğum günü damgasını vurdu. Türkiye'nin dört bir yanından Silivri'ye gelen okurlar, salona sığmayınca, bazıları yere oturarak duruşmayı izledi. Heyet halinde Silivri'ye gelen CHP'li milletvekillerinin sayısı, bireysel katılımlarla birlikte 60'a yaklaştı.

Silivri'de ilkler yaşandı

Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonu tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Salondaki kalabalıktan yükselen “İyi ki doğdun” mesajlarına altı defa alkışlar eşlik etti. İstanbul'dan duruşmayı izlemek üzere Silivri'ye gelen Duygu Kıroğlu adlı yurttaş, üzerinde “İyi ki doğdun Balbay 2011” yazılı tişörtü Mustafa Balbay'a hediye etti. CHP Kadın Kolları üyeleri, salonunun dışında güvencinler uçurdu ve Balbay'a kutu içerisinde özel bir CHP rozetini verdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Balbay'a bir plaket sundu.

CHP'li vekiller seçmenle buluştu

Duruşma salonu dışında seçmenleri ile biraraya gelen CHP'li milletvekilleri, yemin etmelerinin, davanın peşinin bıraktıkları anlamına gelmediğini anlattı. Tutuklu milletvekilleri için gerçekleştirilen girişimleri ve bundan sonra yapılması planlananları seçmenleri ile konuşan CHP'li vekiller, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne nasıl gidileceğinden de söz etti. CHP'li milletvekilleri ve okurların yanı sıra Tufan Türenç, Mustafa Mutlu, Yalçın Bayer, Nail Güreli ve Atilla Sertel gibi isimlerine aralarında yer aldığı gazeteciler de Silivri'deki duruşma salonundaydı.

“Cuma günü bekliyorum”

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin söz vermemesi üzerinde duruşmada konuşamayan Mustafa Balbay, salonda bulunanlara yazılı bir açıklama gönderdi. Öte yandan duruşma arasında salonda bulunanlara teşekkür eden Balbay, “Yaşamımın en güzel doğum gününü kutladım. Cuma günü tüm dostlarımı burada görmek istiyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler