Tarihi kilise definecilerin hedefi oldu

Hakkari'de Nasturilere ait olduğu sanılan Halil Kilisesi definecilerin hedefi oldu. Defineciler hazine bulmak için tarihi kilisenin duvar taşlarını dahi yerinden söktüler.

Yayınlanma: 30.04.2010 - 08:39
Abone Ol google-news

Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Halel mevkiinde bulunan ve Nasturilere ait olduğu sanılan Halil Kilisesi'nin, define arayan kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildiği belirtildi.

Üzerinde kitabe bulunmadığı için ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinmeyen kiliseye giren defineciler, kilisenin içi ve çevresinin yanı sıra duvar taşlarını dahi yerinden söktü. Tamamen bir harabeyi andıran kilisenin bu şekilde tahrip edilmesine üzülen vatandaşlar, Halil Kilisesi'nin koruma altına alınması gerektiğini söylediler.

Konuyla ilgili olarak Hakkari İl Kültür ve Turizm yetkililerinin verdiği bilgiye göre, tahrip edilen kilisenin bakanlık tarafından tescillendiği ancak, kilise ile ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığı öğrenildi. Yakın zamanda diğer kiliselerle ilgili restorasyon çalışmalarının başlayacağı, Halil Kilisesi'nin restorasyon işlemlerinin de diğerleriyle birlikte yapılması için gerekli girişimlerde bulunulacağı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler