Tarım topraklarına site kondu
KİPTAŞ’ın Silivri’de yapacağı konutlar için ÇED onayı çıktı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kiptaş’ın, satın aldıktan sonra yapılaşma iznini 12 kata çıkardığı Silivri’deki tarım arazisi için planlanan konut projesine için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verdi. Silivri Belediyesi ve bölge halkı arazide yapılaşmaya itiraz ediyor. Silivri Belediyesi’nin, İBB’nin kararına karşı açtığı dava ise sürüyor.
Silivri’de, 173 bin metrekarelik 2 kat imar izinli araziyi İBB’nin iştiraki Kiptaş satın alınca 12 kat inşaat izni verilmişti. İBB Planlama Müdürlüğü bile karara itiraz ederek belediyeyi “bölgede en fazla 6 kat sınırı var” diye uyarmıştı. Daha sonra Kiptaş, İBB’ye yaptığı itirazda, imar planlarında daire başına zorunlu otoparkların şirketi zarara uğratacağını belirterek, bazı plan notlarının iptalini istemişti. Kiptaş’ın istediği plan notu CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla İBB’de kabul edilmişti. İBB Meclisi’ne geçen şubat ayında gelen 1518 yurttaşın imzaladıkları itiraz dilekçeleri de reddedilmişti.
‘Her blok 9 kat olacak’
Kiptaş’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Silivri 3. Etap Sosyal Konutları Proje Tanıtım dosyasını sunmasının ardından projenin ÇED süreci 17 Nisan’da başlamıştı. Dosyaya göre projenin bedeli 148 milyon 607 bin 359 TL. Söz konusu araziye 1508 konut ve 11 adet apartman görevlisi dairesi inşa edileceği belirtildi.
Proje 33 bloktan oluşuyor. Arazinin 94 bin 970 metrekarelik bölümüne 1508 adet konut, 78 bin 637 metrekarelik alanında ise park, ilköğretim tesis alanı, dini tesis alanı, sağlık tesis alanı, tescilli yapı alanları ve yol için terk alanların bulunacağı ifade edildi. Proje kapsamında inşa edilecek olan blokların, genel olarak 1 kat bodrum ve 1 kat zemin kat ile birlikte 9 katlı olması planlanıyor. Projede kapalı otopark alanı bulunmayacağı ancak 1574 araçlık açık otopark yapılacağı kaydedildi. Dosyada söz konusu arazide tarım yapıldığının ifade edilmesi de dikkat çekti. Tanıtım dosyasında araziye ilişkin gerekli tüm izinler alındıktan sonra inşaatı yüklenici bir inşaat firmasının yapacağının ifade edilmesi dikkat çekti. Bakanlık önceki gün projeye ilişkin “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Proje için belediyeden gerekli izinler alındıktan sonra, öncelikle hafriyat çalışmalarına başlanacak daha sonra kaba ve ince inşaat işleri tamamlanacak.
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- ABD basınından Esad iddiası