TBMM makam araçlarını yeniledi

TBMM'ye 54 yeni makam aracının kiralanmasına ilişkin ihale sonuçlandı. Meclis başkanvekilleri, TBMM idare amirleri, Grup başkanvekilleri ve TBMM Komisyon başkanları bundan sonra "Passat" marka araçlara binecek. Meclis, alım tarihinin ardından 5 yıl geçmeden değiştirilemeyen Meclis makam araçları için çözümü ihale ile kiralamakta bulmuştu.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

22. Dönem TBMM Başkanlık Divanı'nda alınan kararla, Meclis başkanvekilleri, TBMM idare amirleri, Grup başkanvekilleri ve TBMM Komisyon başkanlarının araçları yenileriyle değiştirildi.
 

Yeni makam araçları "Passat" oldu

TBMM Başkanlığı, 2009 yılı için kiralamayı öngördüğü 54 makam aracıyla ilgili yaptığı ihaleyi sonuçlandırırken, Başkanlık Divanı'nda alınan karar gereği, Meclis Başkanvekilleri, TBMM İdare Amirleri, Grup Başkanvekilleri ve TBMM Komisyon Başkanlarının "passat" marka araçlara binecekler.

Meclis'e kiralanan yeni 54 makam aracı, ihale sonucunda yapılacak sözleşme gereği, 31 Aralık 2011 tarihine kadar kullanılacak.  TBMM'de kullanılan 54 eski araç ise, kanun gereği Maliye Bakanlığı'na devredilecek.

Bu arada, 23. Dönem 2. Yasama Yılı'nda, TBMM idari hizmet birimlerinin ulaşımının sağlanması için Genel Sekreterliğe kayıtlı 149 araç hizmet verdi. Milletvekilleri ve personel ihtiyaçları için 2. Yasama Yılı'nda 4 bin 622 ayrı göreve gidildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler