TBMM'de veda pozları

12 Haziran seçimlerine iki buçuk ay kala, TBMM dün akşam tatile girdi. Millevekillerinin bol bol fotoğraf çektirdiği oturumda duygusal anlar da yaşandı.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 14:25
Abone Ol google-news

Yasama döneminin son gününde Meclis Genel Kurulu'nda kavga gürültüden uzak bir hava hakimdi. Vekiller birbirleriyle kucaklaştı, veda pozları çektirildi.

NTV'nin haberine göre, vekiller hatıra pozları için mizansen de yarattı. CHP'li Zekeriya Akıncı, kürsüye çıkıp konuşuyormuş gibi yaptı, Mehmet Sevigen bu anı ölümsüzleştirdi. Kimi milletvekilleri de oy veriyormuşçasına ellerini kaldırdı.

Son gün konuşmaları da yapıldı kürsüden. CHP'li Muharrem İnce, milletvekillerine yönelik haksız eleştirilerden yakındı. İnce, “Bu Meclis’in lokantaları yazılmaya devam edilecek. Hatta şöyle yapacaklar mutfaktan tüketilen et miktarını alıp 550'ye bölüp, yırtıcı hayvanlarla bizim aramızda bağlantı kuracaklar, ama günde 8 bin kişinin burayı ziyaret ettiğini bir başka haber içinde geçirecekler” dedi.

Konuşmaların ardından iktidar milletvekilleri, muhalefet sıralarının önünde ayakta duran MHP ve CHP'li milletvekillerinin yanına gitti. Vekiller, foto muhabirlerinin isteği üzerine hatıra fotoğrafı çektirdi, objektiflere el salladı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise salondan ayrılırken gazetecilere, "Seçimlerden sonra görüşürüz, ama bu sefer iktidar kapısından gireceğiz" diyerek seslendi.

Meclis, seçimlerden sonraki ilk oturumunu 12 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarının ilanını izleyen beşinci günü saat 15.00'te yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler