TEKEL işçilerinin davası devam ediyor

TEKEL işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto için 1 Nisan 2010'da düzenlenen eyleme katılanlar hakkında açılan davanın görüşülmesine devam edildi.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 09:27
Abone Ol google-news

19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.
Sanıklardan Hüseyin Gölpınar, o dönemde KESK Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu, TEKEL işçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmaması için 6 konfederasyonun kararı doğrultusunda Türk-İş önünde basın açıklaması yapmak istediklerini, ancak buna polisin müdahale ettiğini kaydetti.

Polise kendilerinin saldırmadığını ifade eden Gölpınar, ''Polisin müdahalesiyle ayağımdan yaralandım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum'' dedi.

Sanıklardan KESK Yönetim Kurulu Üyesi Akman Şimşek de basın açıklamasını yapmak istedikleri 1 Nisan tarihinde Sakarya Caddesi'nin kapatıldığını ve hiçbir vatandaşın caddeye girişine izin verilmediğini, polisin kendilerine şiddet kullandığını iddia etti.
Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Nisan 2010'da TEKEL işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto için düzenlenen eyleme katılan ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve TKP Genel Başkanı Erkan Baş ile çok sayıda sendikacının da aralarında bulunduğu 111 kişi hakkında, ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri'' gerekçesiyle dava açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler