"Teknik direktör konusunda ince eleyip sık dokuyoruz"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbol takımı için teknik direktör arayışları konusunda, ''Şu anda kaçan bir şey yok. Uzun süreli çalışacağım bir hoca aramak istiyorum. Ben ve arkadaşlarım ince eleyip sık dokuyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 25.05.2012 - 19:03
Abone Ol google-news

Swissotel the Bosphorus'ta düzenlenen dayanışma yemeği öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, teknik direktör konusunun 1 Haziran Cuma gününe kadar netleşebileceğini ifade etti.

Teknik direktör arayışı konusunda tüm alternatifleri konuşmak durumunda olduklarını kaydeden Orman, şöyle devam etti:
''Şu anda lig bitti ve Beşiktaş'ın Ağustos'tan önce, UEFA ön elemesinden önce programı görünmüyor, lig tarihi de belli değil. Şu anda kaçan bir şey de yok. Ben uzun süreçli çalışacağım bir hoca aramak istiyorum. Kendi kendime ve Beşiktaşlıların yüzüne bakarken, 'Şu olasılıkları değerlendirmedim' demek istemiyorum. Ben ve arkadaşlarım ince eleyip sık dokuyoruz. Birçok olasılık üzerinde duruyoruz. Bu, Beşiktaş'ın menfaatine olması lazım. Son bir senedir Türk futbolundaki gündem, Beşiktaş'ın UEFA dosyaları ve mali durum, bunlar çok kolay bir süreç yaşatmıyor bize. Gönül isterdi ki böyle bir şey olsun. Öyle değil herkesin de bildiği gibi. Uzun dönem çalışabileceğimiz bir hoca arayışı içerisindeyiz. Tüm alternatifleri konuşmak durumundayız. Siz ise benim yarın sabah 'Hocamız şu' dememi bekliyorsunuz, onu da demeyeceğim. Önümüzdeki hafta cuma gününe kadar bu süreç devam edecek. Bu süreçte bana ve arkadaşlarıma soracağınız sorular centilmenlik içinde olursa sevinirim.''

Teknik direktörün yerli ya da yabancı olması konusundaki düşüncesi sorulan Orman, ''Bütün olasılıklar var. Beşiktaş Futbol Takımı'na uzun dönem çalışabileceğimiz bir hoca arayışı içindeyiz. Yerli de olabilir yabancı da olabilir. Oluştuğu zaman açıklayacağım'' diye konuştu.

''Halkın takımıyız, halkla kavga edecek hiçbir projenin içinde olmayız''

Yeni stat projesi hayata geçirilmeye başlandığında maçlarını hangi statta oynayacakları yönündeki sorular üzerine ise başkan Orman, gelinen aşamayı anlattı.

Türk Telekom Arena hatırlatılarak yöneltilen soru üzerine, herhangi bir kulübe, stadında oynayabilmek için başvuruda bulunmadıklarını bildiren Orman, şu yanıtı verdi:
''Medya gündeme getiriyor, benim bir şey söylediğim yok. Hep gündemde tutmaya çalışan da sizsiniz. Birçok sefer söylediğim gibi, ben bir işi bitirmeden konuşmayı sevmiyorum. İlk önce mercisinde olaylar yürüsün, ondan sonra açıklayalım. Şu ana kadar Galatasaray Kulübü veya Fenerbahçe Kulübü ya da herhangi bir kulübe başvurmuş değiliz. Bu konuda bir temasa da geçmiş değiliz. Daha iyi süreçler mercisinde yürüyor. Yürümeye de devam ediyor. Ama iyi yoldayız. İnönü Stadı'nın yenilenmesi, o mimarı dokuya uygun bir yapıda çağdaş bir stat olarak tekrar yapılması konusunda faaliyetlerimiz var. Beşiktaş halkın takımı, halk ile kavga edecek hiçbir projenin içerisinde olmaz. Şahsi olarak ve yönetim kurulu olarak arkamızda hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Niyetim bu. Çok da destek alıyoruz, şu anda yolunda gidiyor. Süreler üzerinde yoğunlaşmanın manası yok Ben de süre vermek istemiyorum. Süre sonucuna geldiğinde açıklarız.''

Tamer Kıran'ın açıklamaları

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ise teknik direktör konusunda arayışlarının devam ettiğini belirterek, ''Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyisine karar vermeye çalışıyoruz. Fakat bu sürecin basına yansıması, hem bizi çalışırken biraz zorluyor, hem de görüştüğümüz isimlerin o veya bu sebepten rahatsız olmasına neden oluyor. Taraftarımızdan anlayış bekliyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. En iyisini yapacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.

Teknik direktörün yerli veya yabancı olacağı konusunda yönetim kurulu üyelerinin kendi fikirlerini dile getirdiğini anlatan Kıran, ''Tabii ki herkesin aynı fikirde olması mümkün değil. Yerli düşüncesinde olanlar var, yabancı düşüncesinde olanlar var'' dedi.

''Taraftarlar, Rangnick ve Zico'yu akıllarından çıkarsınlar mı?'' sorusu üzerine Kıran, ''Rangnick'i akıllarından çıkarsınlar. Çünkü sayın Rangnick Almanya'da kalmak istediğini beyan etti. Dolayısıyla o ismi aklımızdan çıkartmamız gerekiyor. Zico ile de zaten çok yakın bir görüşmemiz olmamıştı. Dolayısıyla o isim de gündemimizde değil'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler