Teknolojik "Hat"

Sakıp Sabancı Müzesi'nin "Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu" sergisi açıldı.

Yayınlanma: 10.05.2012 - 10:05
Abone Ol google-news

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yenilenen Atlı Köşkteki Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonunu yeniden ziyarete açtı.

SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, müzenin 10. yıl etkinlikleri kapsamında SSM koleksiyonlarının ve arşivinin dijital ortama aktarıldığını, bu sayede geleneksel sanatları geniş kitlelere ve gençlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

İslam sanatının 14. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan ünlü hattatların ve kitap sanatçılarının elinden çıkmış 200’den fazla geleneksel sanat eserinin yer aldığıKitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu sergisi, Atlı Köşkte hiç de geleneksel olmayan augmented reality (artırılmış gerçeklik) teknolojisi ile sergileniyor. Sergi girişinde ziyaretçilere dağıtılan elektronik cihazlar, her odaya ait bilgilendirici panoda yer alan plakalara tutulduğunda, odada yer alan eser grubunu açıklayan, minyatürleri animasyonlara çeviren birer rehber haline geliyor. Atlı Köşkteki Aile Odalarında ise augmented reality uygulamasıyla Sabancı ailesinin köşk mekânlarındaki fotoğrafları izlenebiliyor.

Ölçer, ayrıca 10. yıl etkinliklerinin 10 Haziranda bitecek Rembrandt sergisinin ardından, 20. yüzyılın Fluxus ile birlikte ikinci büyük sanat akımı olan ve Kopenhag, Brüksel ve Parisi kapsayan Cobra grubunun sergisinin açılacağını açıkladı. Sabancının sonbahardaki konukları ise Claude Monet ve Balkan Savaşları ve Selanik sergileri olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler