TEOG için 10 öneri

TEOG merkezi sınavların ilk oturumları yarın yapılacak. İki güne yayılan sınavlarda toplam 6 test yer alacak. Uzmanlar, sınavlar öncesinde öğrencileri uyardı.

TEOG için 10 öneri
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.11.2016 - 19:49

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem merkezi sınavları yarın başlıyor. Birinci gün Türkçe (20 soru), Matematik (20 soru), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (20 soru), İkinci gün oturumlarda ise; Fen ve Teknoloji (20 soru), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (20 soru) ve Yabancı Dil (20 soru) sınavları gerçekleştirilecek. İSTEK Uluğbey Okulları PDR Bölüm Başkanı Köksal Bayazıt’ın, öğrencilere 10 önerisi şöyle:

Boş bırakmayın

1-Sınav kitapçığını aldığınızda öncelikli olarak kitapçığın sayfalarını gözden geçirin, bu soruları kabaca göreceğiniz için sizleri rahatlatır.

2-Sınava kendi okulunuzda kendi sınıflarınızda girecek olmanız bir avantajdır ancak yine de sınava en az yarım saat erken gitmeniz yararlı olur.

3-Sınavlarda 20 soru yer alıyor ve 40 dakika süre veriliyor. Bu süre soruların hakkıyla okunmasını sağlayacak kadar yeterli. Bu nedenle soruları dikkatle okuyun acele etmeyin.

4-Sınavlarda yanlış doğruyu götürmediği için yapamadığınız soru olursa en sona bırakın ve tüm soruları yanıtladıktan sonra tekrar anlayıncaya kadar okuyun ve yine de doğru yanıtı bulamıyorsanız size en yakın gelen yanıtı işaretleyin. Sakın boş bırakmayın.

5-Sınav başladığında soruları beklediğiniz kolaylıkta olmayabilir. Öncelikle bildiğiniz ve emin olduğunuz soruları yanıtlayın. Yanıtında çelişkiye düştüğünüz soru varsa işaretle belirleyip mutlaka sona bırakın. Unutmadan tekrar çözmek için uğraşın ve bulduğunuz veya tahmin ettiğiniz yanıtı işaretleyin.

6-İki şık arasında kaldığınızda soruyu dikkatle okuyun ve ilk olarak doğru olduğunu düşündüğünüz şık hangisiyse onu işaretleyin.

7-Sınavlar iki gün boyunca üçer oturumda yapılacak. Bu oturum araları 30 dakika gibi uzun bir süre. Bu süreyi rahatlamak, tuvalet ihtiyacınızı gidermek, canınızın istediği bir yiyecek ve içeceği almak için kullanın. Arkadaşlarınızla bitirmiş olduğunuz sınav hakkında konuşmayın. Unutmayın başarısız geçen bir sınav sonrası gireceğiniz sınavda çok daha başarılı olabilirsiniz bu nedenle moralinizi bozmayın.

8-Özellikle Matematik ve Fen ve Teknoloji gibi işlem gerektiren ve not almanız gereken sınavlarda soru kitapçığını not defteri gibi kullanın. Yazarak soruları çözmeye çalışın.

9-Yanıtladığınız soruları hemen optik forma işaretleyin, birebir işaretlemek sizi kaydırma yapma riskinden koruyacaktır.

10-Sınav için verilen süre bitmeden sınavdan çıkmayın, erken bitirmiş olsanız da bu süreyi tekrar kontrol için sonuna kadar kullanın.

 

Eleme yöntemiyle çözün

Bahçeşehir Okulları PDR Bölüm Başkanı Özen Yazğan’dan derslere özel öneriler:

-Türkçe: Türkçe dersinde bu yıl da okuma-anlama becerisini ölçen soruların ağırlıkta olacağı söylenebilir. Bu doğrultuda soru kökünden başlayarak sözcük, cümle ve paragraflar, dikkatle analiz edilerek ve seçenekler üzerinden eleme yöntemiyle çözülmelidir.

-Matematik: Çarpanlar ve Katlar konusu müfredat programına yeni dahil edildiğinden öğrencilerin karşısına birçok soru çıkmaktadır. Öğrenciler, kazanımların ışığında çalışmalarını tamamlamalı, bilgi kirliliği olmaması bakımından kazanıma uygun olmayan soru modellerinden uzak durmalıdırlar.

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Okuma-anlama ve yorumlama becerisini ölçen sorularda cevap düşünülürken, sadece verilen ayet, hadis ya da paragrafa göre düşünülmeli ve her cevap seçeneği mutlaka okunmalıdır.

-Fen Bilimleri: Önceki senelerden farklı bazı kazanımlardan sorumlu olacak öğenciler grafik ve tablo içerikli soruları dikkatli analiz etmelidir. Deney soruları bilgiyi değil çıkarım yapma gücünü sorgular; bu sorularda tüm ifadeler doğru olsa bile cevap için sadece deney sonuçlarının dikkate alınması gerektiği unutulmamalıdır.

-T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Dersimize ait kavramları bilmek, paragrafta bu kavramlara yönelik soru geldiğinde bilgiyi o doğrultuda yorumlamak öğrencilerin paragrafı anlamalarında ve yorumlamalarında kolaylık sağlayacaktır. Kronoloji sorularında eğer verilenlerden bilinmeyen varsa önce emin olunan yazılarak seçeneklerden eleme yoluyla da doğru cevaba ulaşılabilir.

-Yabancı Dil: Öğrencilerin verilecek tablo veya paragrafların içerisinde olması muhtemel bilinmeyen kelimelere odaklanmaktansa kendisinden beklenen yorumlama becerisini kullanarak doğru cevaba ulaşmaları önem taşımaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin soruları dikkatle okumaları ve konuyu bütünsel olarak anlamaya çalışıp ona göre cevap vermeleri gerekmektedir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler