"Teröre farklı şekillerle destek verilebiliyor"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman vakıflarının BDP'li belediyeler üzerinden PKK'ye destek sağladığına ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Yayınlanma: 02.10.2011 - 09:08
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman vakıflarının BDP'li belediyeler üzerinden PKK'ye destek sağladığı iddialarına ilişkin teröre farklı şekillerle destek verebileceğini belirterek, "Şu anda bizim için beslendikleri bütün kaynaklar, ne olursa olsun kurutulması büyük önem taşıyor ve sivil faaliyetler çerçevesinde herkesin teröre ne ölçüde imkan sağladığı konusunda bilinçli ve duyarlı olmasını beklemek bizim hakkımız" dedi.

Bu tür çalışmaların Dışişleri Bakanlığı olarak eskiden beri takip ettiklerini kaydeden Davutoğlu, bu konuda genel olarak gerekli girişimlerin yapıldığını, bundan sonra da yapılacağını da belirterek, "Önemli olan bu duyarlılık herkes tarafından gösterilmesi ve bu çerçevede hareket edilmesidir" dedi.

Türkiye, şair yazar Cengiz Dağcı'nın Kırım'daki cenaze töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başkanlığındaki kalabalık bir heyet tarafından temsil edilecek.

Davutoğlu ve Günay, Kırım'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanında basın toplantısını düzenledi. Davutoğlu, Cengiz Dağcı'nın Türk edebiyatına yaptığı büyük katkıya vurgu yaparken, Bakan Günay ile cenaze töreninde bulunacaklarını belirterek, "Bu da, aynı zamanda edebiyatımıza yaptığı büyük katkı dolayısıyla bir şükran borcu ifadesi" dedi.

Ahmet Davutoğlu, bir soru üzerine de Cengiz Dağcı, ikinci dünya savaşının ardından 1947 civarında eşi ile birlikte Türkiye'ye gelmek için başvurduğunu anlatırken de "Ama o dönemler maalesef o talepler, birçok başka talep gibi belki başka ülkeleri rahatsız edeceği düşüncesiyle kabul edilmez" şeklinde konuştu.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon