Teşvik politikalarına devam

IMF'nin Yönetim Kurulu'ndaki Uluslararası Para ve Finans Komitesi, oluşturulan 12 maddelik ön mutabakat metninde, krizin bittiğinden emin olunana kadar, teşvik politikalarının sürdürülmesi konusunda ortak karara varıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 14:48
Abone Ol google-news

 IMF'nin yönetim kurulundaki Uluslararası Para ve Finans Kometesi - Communique of the International Monetary and Financial Committee of the Board of Governors of the International Monetary Fund, IMF - Dünya Bankası'nın yıllık toplantıları öncesinde, 12 maddelik bir ön mutabakat metni oluşturdu. Bugün açıklanan metinde, krizin bittiğinden emin olunana kadar, teşvik politikalarının sürdürülmesi konusunda ortak karara varıldığı belirtildi.

Metinde, "Ekonomik toparlanmanın ilk işaretlerinin geldiği şu günlerde, sürdürülebilir ekonomik toparlanma güvenlik altına alınana kadar teşvik edici maliye, para ve finansal sektör politikalarının devam etmesi kararlaştırıldı" ifadelerine yer verildi.

Korumacılıktan kaçınmak için kollektif bir karşı duruş sergileneceği bilgisine de yer verilen metinde, ayrıca düşük gelirli ülkelerin desteklenmesi için uluslararası desteğin devam etmesi üzerinde durularak, "Fakirliğe karşı mücadele etmek için uluslararası desteğin devam etmesi kararlaştırıldı" bilgisine yer verildi.

Krizin bu ülkeler üzerindeki etkilerinin yakından takip edileceği belirtilen metinde, ayrıca kota reformunun, IMF'nin güvenirliğini ve gücünü artırmak için hayati önem taşıdığına vurgu yapıldı. 12 maddelik metinde, şu konular öne çıktı:

- Pittsburgh'daki G-20 Zirvesi'nde alınan kararlar memnuniyetle karşılanmıştır.

- Fon, üye ülkeler için finansal güvenlik ağlarını ilerletmiştir.

- Fon, kapasitesini güçlendirmeye devam etmeli ki üye ülkelerin dış ödemeler dengesindeki problemlerle mücadele edebilsin.

- Gelecek IMF toplantısı, 24 Nisan 2010'da Washington'da yapılacaktır.

- Esnek kredi hattı özellikle gelişmekte olan piyasa ekonomilerine önemli destek sağladı.

- Fon, üyelerine yardım etme gücünü artıracaktır.

- Gelecek yıllık toplantılara kadar IMF'nin gelecekteki finansman rolüyye ilgili bir çalışma yapılmalı ve rapor hazırlanmalı.

- Esnek kredi hattının başarısı temel alınarak, yeni finansman enstürmanları alternatif imkanların sunulup sunulamayacağı ortaya konmalı. Ayrıca, fon, uzun vadeli küresel istikrarı sağlamak için başka politika seçeneklerini de değerlendirmeye almalı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler