The Times'a kınama mektubu

İngiliz The Times gazetesinin yayınladığı Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı protestolarına yönelik tavrını kınayan mektubuna karşılık Avrupalı Türk Demokratlar Derneği İngiltere Şubesi, gazeteye bir eleştiri mektubu yolladı.

Yayınlanma: 27.07.2013 - 20:18
Abone Ol google-news

Avrupalı Türk Demokratlar Derneği (UETD) İngiltere Şubesi Başkanı Emre Önal’ın gazetenin editörü John Witherow’a yazdığı mektupta, çoğunluğu yabancı sanatçı ve yazarların imzalarının bulunduğu ve Başbakan Erdoğan’a çeşitli suçlamalar yönelten mektubun şaşkınlık ve üzüntü içinde okudukları belirtildi.

Mektupta, Türkiye’de son 10 yılda yaşanan olumlu gelişmelerin dünyanın ayakta alkışladığı, AKP hükümetinin iktidara geldiğinden bu yana Türkiye ekonomisinin Avrupa’da 6. dünyada 16. sıraya geldiği, Türkiye’nin büyük bir devlet ve önemli bir aktör olduğunun tüm dünya tarafından kabul görüldüğü ifade edildi.

Anti demokratik uygulamalar ile suçlanan Türkiye’nin son 10 yılda dünyanın en fazla turist ziyaret eden 10 ülkesinden biri olduğu vurgulanarak asılsız iddialarla suçlanan Türkiye hükümetinin dünya ırkçılığının arttığı bir dönemde, demokratikleşmede önemli adımlar attığı belirtildi. Mektupta şu ifadeler yer aldı; "Türkiye’de son 10 yılda olağanüstü hal, devlet güvenlik mahkemeleri ve dil yasakları kaldırılmış, Avrupa Birliği ile müzakere süreci başlamıştır. Ayrıca sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son verildiği, vatandaşlarına insan hakları ihlallerinden dolayı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı getirildiği ve kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 23’ten den 30’a çıkarıldığını bilmenizi isterim"

UETD Başkanı Önal, mektubun sonunda "bir reklam bedeli karşılığında gazetenizde yayınlanan asılsız iddialara dayanan mektuptan dolayı gazetenizin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve vatandaşlarına bir özür borcu olduğunu düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler