THY'den lodos uyarısı

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı'nda rötar ve sefer iptallerine neden olan lodoslu havalarda yaşanacak olumsuzuluklara ilişkin uyarılarda bulundu.

Yayınlanma: 17.04.2012 - 08:55
Abone Ol google-news

THY, kötü hava koşularına ilişkin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, son günlerde Atatürk Havalimanı'nda hava şartlarının oluşturduğu rötarlara dikkat çekerek, uzun süredir devam eden bu şartların önümüzdeki 2 hafta boyunca sürmesinin beklendiğini ifade etti.

Atatürk Havalimanı'nda normal şartlarda saatlik kapasitenin 55 iniş-kalkış olduğu belirtilen duyuruda, güneyli rüzgarlarda maksimum 42 iniş-kalkış yapılabildiği ve zaman zaman gün içinde bu sayının da altına düşüldüğü kaydedildi.

Havalimanında uçakların kalkış ve inişte park yerine ulaşması için bekleme yapmasının apron trafiğini de etkilediği bu durumun bagaj ve yolcunun terminale taşınmasını da aksattığı vurgulanan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

''Önlem olarak alınacak tedbirler konusunda kriz masası oluşturulmuş ve alınacak tedbirler belirlenmiştir. Zincirleme tehirlerin oluşmaması için yolcuların minimum seviyede etkileneceği biçimde iptal ve birleştirmeler yapılacaktır. Günlük 3 seferin üzerinde sefer yapılan noktalarda seferler birleştirilip geniş gövdeli uçaklarla uçuşlar gerçekleştirilecektir. Yolcularımızın önümüzdeki 2 hafta boyunca uçuşları öncesinde seferlerin durumunu çağrı merkezimizden ve web sayfamızdan takip etmeleri önem arz etmektedir. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle üzgün olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.''

Duyuruda, yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuşlarını Çağrı Merkezi'nden (444 0 849) veya web sitesi üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol etmeleri istendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler