TMSF, Olay Medya'yı satışa çıkarıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 14 Ekim'de satışa çıkaracak. 36 milyon 700 bin Amerikan doları muhammen bedele sahip olan Olay Medya için 13 Ekim'e kadar teklif alınacak.

Yayınlanma: 02.10.2009 - 08:59
Abone Ol google-news

TMSF'den yapılan açıklamada, Fonun Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü Nergis Grubu şirketlerinden Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş., Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş. ile Çağlar Holding A.Ş.'nin borçlarına karşılık olarak kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkardığı bildirildi.

Açıklamada, muhammen bedeli 36 milyon 700 bin Amerikan doları olarak belirlenen ticari ve iktisadi bütünlüğün ihalesinin, 14 Ekim 2009 Çarşamba günü, saat 11.00'da, TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda düzenleneceği vurgulandı. TMSF, Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 13 Ekim 2009 Salı gününe kadar teklif alınacağını belirtti.


Olay Medya bünyesinde TV, gazete ve dergi de var

Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü kapsamında Olay TV, Olay FM, Olay Gazetesi ve Olay Trend Dergisi'nin faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu nezdindeki haklar, markalar, isim hakları, internet alan adları, yayın ekipman cihaz ve araçları, gazete yayın hakları ile gayrimenkul ve menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler yer alıyor.


İhaleye katılmak için 3.7 milyon dolarlık teminatın yatırılması gerekiyor

Ticari ve İktisadi Bütünlük ihalesine katılabilmek için Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Şubesi'ndeki 00158048011084369 numaralı ABD Doları hesabına 3 milyon 670 bin ABD Doları teminatın "Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekiyor.

Ayrıca 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun üçüncü maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu, cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahvilleri de teminat olarak kabul edilecek.

Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun, Şartname'de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte 13 Ekim 2009 Salı günü, saat 17.00'a kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor. Kurul'un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 16 Ekim 2009 Cuma günü saat 11.00'da TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolü aynı gruba ait olan birden fazla tüzel kişi ihale sürecine katılamayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler