TOBB'dan Denktaş ve Lefter için mesaj

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ömrünü Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve eşitliğine adamış çok değerli bir devlet adamıydı. Kıbrıs Türk Halkı ve Türk Milleti çok önemli bir liderini kaybetti'' dedi.

Yayınlanma: 14.01.2012 - 12:10
Abone Ol google-news

Hisarcıklıoğlu, Denktaş'ın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajında, hayatını Kıbrıs Türk halkının devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesine adamış olan KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Kıbrıs Türk halkının devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesinin lideri, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz.
Denktaş, ömrünü Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve eşitliğine adamış çok değerli bir devlet adamıydı. Kıbrıs Türk Halkı ve Türk Milleti çok önemli bir liderini kaybetti.
Türk iş dünyası adına, merhum Rauf Denktaş'a Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, Türk milletine ve Kuzey Kıbrıs Türklerine başsağlığı diliyorum.''

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ise Denktaş'ın sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin değil, bütün Türk milleti için yeri doldurulamaz bir değeri olduğunu dile getirdi.
Kudatgobilik'in mesajı şöyle:

''Büyük vatansever, eşsiz devlet adamı Denktaş, Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğü ve bağımsızlığı için hayatını ortaya koymuş, Kıbrıs Türklerine uygulanan baskı politikalarına karşı verdiği mücadelesiyle kahramanlaşmıştır. Hayatını ülkesine ve haklı davasına adayan Denktaş sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti değil, bütün Türk milleti için yeri doldurulamaz bir değerdir.

TİSK Camiası olarak, Rauf Denktaş'ın Türk Milletine yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacağız. Rauf Denktaş'a Tanrı'dan rahmet diliyor, ailesine, Kıbrıs Türklerine ve milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.''

''Lefter Türk futbolunun 'ordinaryüs'uydu''


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajında ise ''Lefter, Türk futbolunun 'ordinaryüs'uydu. Lefter'in vefatından büyük üzüntü duyduk'' ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu, Lefter'in Türk futboluna çok önemli katkıları olan, Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin en önemli ve sembol sporcularından birisi olduğunu belirtti.

Lefter'in 50 kez Türk Milli Takımının formasını giydiğini ve birçok takımda teknik direktörlük yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Lefter'in futbolu ve centilmenliği ile genç futbolculara örnek olmuş bir sporcu olduğunu dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler