Troya Ankara'da
Batı uygarlığına kaynaklık etmiş, dünya edebiyatının odağı olan Troya efsanesi İstanbul ve Antalya gösterilerinden sonra çıkmaya hazırlandığı Dünya Turnesi öncesinde, gelen yoğun talep üzerine ilk kez Ankara’da Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.
Ülkemizde ve dünyada Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Troya gösterisiyle dünya turnesine çıkmadan önce Ankara da sahne alacak.
Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde 23-26 Aralık 2009 tarihlerinde 4 temsil sahnelenecek olan Troya Ankaralı sanatseverlerle ilk defa buluşacak.
100 temsil 500 bin izleyici
Troya’yı sahnelendiği günden bugüne 100 temsilde 500 bin sanatsever ayakta alkışladı, her gösterisi kapalı gişe sahnelendi, biletler aylar öncesinden tükendi.
Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Troya, tüm sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturuyor.
Gösteride 120 dansçı rol alıyor
İnsanlık tarihinin en eski destanlarından olan Troya efsanesi Mustafa Erdoğan tarafından sahneye konuluyor. Yaklaşık dört yıldır çalışmaları süren oyun için dev bir kadro çalıştı. Anadolu Ateşi'nin 120 dansçısının rol aldığı gösteride dünyanın en ileri teknik olanakları kullanılıyor. Chicago müzikalinin de ışığını yapan Christopher Ash bu amaçla Las Vegas'dan Türkiye'ye geldi. Uçuş sistemlerini dünyanın önemli prodüksiyonlarının uçuş sistemlerini yapan Ted Moore'un yaptığı gösteride Türkiye'de ilk kez kullanılacak sistemler yer alıyor.
Troya'nın müziklerinde de birçok dünya starı çalıştı
Troya'nın müziklerinde de birçok dünya starı çalıştı. Yücel Arzen'in yaptığı müziklere Prag Flarmoni Orkestrası eşlik ediyor. 80 kişilik kadrosu ile Troya'ya müzik ve vokal yapan gruba dünyanın en önemli virtüözlerinden Gheorghe Zamfir, Civan Gasparyan ve Vassilis Saleas eşlik etti. Türkiye'den de alanında uzman yaklaşık 70 müzisyenin çalıştığı Troya için geniş kapsamlı tarihsel bir çalışma yapan Anadolu Ateşi ekibi, döneme uygun enstrüman örneklerini de modelleyerek kayıtlar da kullandı. Oyunun kostümlerini ise Serdar Başbuğ tasarladı. Bütün bu çalışmalar sırasında projenin tarih danışmanlığını Troya kazılarını da yürüten Arkeolog Doç Dr. Rüstem Aslan yaptı.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği