'Troya', Sırbistan yolcusu

Mustafa Erdoğan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Dans Grubu, ''Troya'' gösterisini Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Sırbistan'da sahneleyecek.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 09:04
Abone Ol google-news

Sahneye çıktığı ilk günden bugüne kadar yaklaşık 80 ülkede 3 bin gösteri yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösterisi ''Troya'', 6 Mart'ta Belgrad'da, 10 Mart'ta Novi Sad'da Sırp seyircilerle buluşacak. Gösteri öncesinde başkent Belgrad'ın sokakları ''Troya'' afişleriyle donatılırken, etkinliği yaklaşık 5 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşaviri Derya Polat, gösteri öncesinde Novi Sad'da bir basın toplantısı düzenlediklerini ve toplantının Sırbistan medyası tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Ülkenin en çok okunan gazeteleri ve televizyon kanallarında gösteri hakkında bilgi verildiğini anlatan Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, THY ve Sırbistan'ın en büyük firmalarının sponsor olduğu gösteriye, yalnızca Sırbistan'dan değil yakın ülkelerden de çok sayıda kişinin gelmesini beklediklerini bildirdi. Gösterinin Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Polat, ''Müşavirliğimiz tarafından gösteriler sırasında Türkiye ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek. Girişte de Türkiye standı kurularak ülkemizin tanıtımı yapılacak'' dedi.

'Troya bölgesinin tanıtımı için...'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Troya'nın UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığını, Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı Gelibolu Yarımadası'nın da Türkiye için önemli bir bölge olduğunu söyledi. Bu anlamda hem Troya hem de Çanakkale'yi bir bütün destinasyon olarak gördüklerini anlatan Taşbaşı, ''Bu destinasyonu kalkındırmak için de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz'' diye konuştu.

Troya bölgesinin tanıtımını sağlamak için yaptıkları çalışmalara da değinen Taşbaşı, Bakanlığın bu bölgedeki kazılara ciddi destek verdiğini söyledi. Ayrıca Troya bölgesinin afiş ve yeni broşürünü yaptırdıklarını ifade eden Taşbaşı, ''Bir de harita yaptırdık, Çanakkale'ye nasıl ulaşılabilir diye. Bunları İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça'ya çevirerek bütün dünyada dağıtılmasını sağladık'' dedi.

Troya'nın kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Taşbaşı, şunları kaydetti: ''Umut ediyorum, konaklama tesislerinde de artış olacak o bölgede. Bununla beraber de gelen ziyaretçi sayısında ciddi artış bekliyoruz. Ayrıca her yıl 18 Martta Anzaklar törenlere katılmak üzere dünyanın değişik yerlerinden, özellikle Avustralya'dan ülkemizi ziyarete geliyorlar. İstanbul ve Çanakkale'ye geliyorlar. Ayrıca çok iyi para harcıyorlar, ekonomik durumları iyi, dedelerinin mezarlarını görmek için geliyorlar, çoğu genç insanlar. Ancak Çanakkale'de fazla konaklayamıyorlar. Daha çok İstanbul'da konaklayıp, zamanlarının büyük kısmını orada geçiriyorlar. Bizim amacımız onları biraz daha Çanakkale'de tutmak. Hem Çanakkale'ye hem de Türk turizmine ciddi bir ekonomik girdi sağlıyorlar. Bakanlığımız ayrıca bölgede Yaşayan Tarih Müzesi yapmayı düşünüyor. Bununla ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çalışmaları devam ediyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon